19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ намагається повернути під свій контроль острів Нестрига
РФ намагається повернути під свій контроль острів Нестрига

РФ намагається повернути під свій контроль острів Нестрига


Речник Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук повідомив, що ворог двічі атакував Кринки і знову намагався захопити острів Нестрига.

Російські війська в черговий раз намагалися повернути під свій контроль острів Нестрига на Херсонщині в Дельті Дніпра, а також дев’ять разів штурмували позиції українських захисників на півдні країни. Про це у понеділок, 6 травня, в ефірі телемарафону повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук, пише РБК-Україна.

“Ворог двічі атакував Кринки та знову намагався захопити острів Нестрига”, – сказав Плетенчук.

Як повідомив речник, з початку доби тривають атаки на Кринки й острови, а крім того, сьогодні росіяни скинули на Херсонщині  вже 6 КАБів.

Повідомляється також, що ворог намагається посилювати тиск в районі Старомайорського: там росіяни тричі штурмували позиції українських оборонців, але успіху не мали і втратили чотири танки. Складною єзалишається ситуація в Роботиному.

Нагадаємо, 25 квітня головкам ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські захисникизуміли просунутися в районі Велетенського на Херсонщині і встановили контроль над островом Нестрига.



Теги по теме
Днепр
Источник материала
Поделиться сюжетом