19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Штрафи до 1 500 євро: чому в Іспанії не можна будувати замки з піску
Штрафи до 1 500 євро: чому в Іспанії не можна будувати замки з піску

Штрафи до 1 500 євро: чому в Іспанії не можна будувати замки з піску

Також на Майорці не можна зривати квіти, пити воду з фонтанів і виливати брудну воду під дерева.

У це важко повірити, але на курорті Магалуф на Майорці передбачені штрафи для туристів, які будують замки з піску. Адміністрація муніципалітету Кальвія в Іспанії розробила список зі 109 порушень, щоб підтримувати порядок на острові Майорка.

Що не можна робити на Майорці?

До списку порушень, крім таких дій, як зривання квітів, пиття води з фонтанів і виливання брудної води під дерева, включено і будівництво піщаних конструкцій. Туристів, спійманих за це "невинне" заняття, можуть оштрафувати на 100 євро, пише astravel.

Чому в Іспанії не можна будувати замки з піску?

Подібні обмеження діють і в інших містах Іспанії, таких як Вілья де Аріко на острові Тенерифе, Муро на Майорці та Артейхо в Галісії. За будівництво піщаних замків тут можуть виписати штрафи до 1 500 євро.

Крім того, майже три роки заборона на "будівництво" на пляжах діє на деяких німецьких курортах, здебільшого на островах Фемарн, Зільт і в Шлезвіг-Гольштейн.

Мальорка

Мальорка (або Майорка) - один з іспанських Балеарських островів у Середземному морі. Острів славиться своїми морськими курортами, затишними бухтами, вапняковими горами, а також римськими і мавританськими архітектурними пам'ятками.

У місті Нойштадт розміри піщаних будівель обмежені 20 сантиметрами у висоту. В Італії теж варто бути обережними: в Ераклії, недалеко від Венеції, за піщані скульптури можуть виписати штрафи до 250 євро.

Часто заборона на будівництво замків на пляжах пояснюється тим, що такі конструкції можуть заважати діям рятувальників і створювати перешкоди для надання невідкладної допомоги, якщо це знадобиться. Деякі туристи також скаржаться, що тендітні замки можуть закривати вид на море, не даючи змоги повністю насолодитися його красою.

Источник материала
Поделиться сюжетом