19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Синоптики обіцяють дощі у більшості регіонів України
Синоптики обіцяють дощі у більшості регіонів України

Синоптики обіцяють дощі у більшості регіонів України

Другий тиждень травня в Україні почнеться з дощів. Негода очікується у західних, північних та в більшості центральних областях. Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, подекуди будуть навіть грози.

За даними синоптиків, у західних, північних та більшості центральних областей вночі були невеликі, вдень помірні короткочасні дощі. На решті території  - без опадів. Вітер переважно південно-західний, 7-12 м/с, вдень у західних та північних областях місцями пориви 15-18 м/с.

Температура вночі 8-13°; вдень 20-25°, у Карпатах та на узбережжі морів 14-19°.

На Київщині хмарно з проясненнями. Вночі місцями невеликий, вдень помірний короткочасний дощ, подекуди гроза. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, по області вдень місцями пориви 15-18 м/с. Температура вночі 8-13°, вдень 20-25°; у Києві вночі 10-12°, вдень 22-24°.

6 травня в Україні, крім Волинської, Житомирської та Закарпатської областей, переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

  • Наприкінці квітня, пил із Сахари, який спостерігався у Греції, дістався території України. Одразу у кількох регіонах повідомляли про коричневий дощ. Зокрема місцеві пабліки пишуть, що його спостерігали у Хмельницькому, Херсоні та на Черкащині. 
  • Середньомісячна температура повітря квітня у Києві склала 12,8°С, що вище за кліматичну норму на 2,8°С. Таким чином, він став третім найтеплішим у рейтингу спостережень за 144 роки. 
Теги по теме
прогноз погоды
Источник материала
Поделиться сюжетом