19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скандал стався в Україні: курсанта відрахували та відправляють на фронт через конфлікт із керівництвом, що говорять в академії
Скандал стався в Україні: курсанта відрахували та відправляють на фронт через конфлікт із керівництвом, що говорять в академії

Скандал стався в Україні: курсанта відрахували та відправляють на фронт через конфлікт із керівництвом, що говорять в академії

21-річний військовослужбовець Олександр Попович повідомив, що його виключили з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного через конфлікт з адміністрацією та скерували на військову службу на передову.

Про це хлопець написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що можливість виходити з території академії у вихідні та святкові дні мали лише одружені курсанти, ті, хто перебував під опікою, а також ті, чиї батьки приїжджали за ними на контрольно-пропускний пункт чи мали особливі зв'язки в академії.

Також Попович зазначив, що ця система дозволів на проживання поза академією зберігається незважаючи на його скарги керівництву факультету. Посадові особи вдавалися до тиску на особовий склад, мають факти місце приниження курсантів, використання посадовими особами ненормативної лексики, неодноразово принижували дівчат за ознакою статі Має місце тут і заходи фізичного впливу до курсантів зі сторони посадових осіб.

Курсанти ухвалили колективне рішення звернутися до Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань порушення прав військовослужбовців.

За словами хлопця, ця комісія прибула до Академії і виявила низку порушень, в тому числі порушення щодо порядку надання звільнень.

Коли ж керівництво дізналося про звернення, начальником курсу було ініційоване службове розслідування за вихід зі строю без дозволу стосовно курсанта, а саме за 402 статтею Кримінального кодексу України – непокора.

Після конфлікту з керівництвом факультету, вчена рада прийняла рішення про відрахування Олександра Поповича. Він стверджує, що заступник начальника факультету звинуватив його у серйозних порушеннях, зокрема у застосуванні булінгу до підлеглих під час виконання обов'язків командира групи, вдаривши їх, використавши електрошокер, образивши курсанток та вимагавши від них подарунки на свій день народження. Попович заперечує всі ці звинувачення.

Після його відрахування, як мобілізованого військового, перевели до навчального центру, що перебуває під управлінням академії. За словами Олександра, його скоро мають відправити на передову.

На сторінці у Facebook Академії сьогодні з'явився пост про те, що у Мережі шириться "скоординована дискредитаційна кампанія, спрямована на дестабілізацію ситуації у військовому навчальному закладі, внесення розбрату у військове середовище та завдання іміджевих втрат українському війську".

Водночас, у пості конкретно не вказується, що мова йде саме про Олександра Поповича.

Останні новини України:

Також писала Politeka, прикордонники не хотіли випускати з України ветерана з ампутованими ногами.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Скандал
Источник материала
Поделиться сюжетом