2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Страждають люди: подружжю заборонили спиляти 100-річне дерево у власному саду
Страждають люди: подружжю заборонили спиляти 100-річне дерево у власному саду

Страждають люди: подружжю заборонили спиляти 100-річне дерево у власному саду

Леора Фолкнер та її чоловік Девід кажуть, що одного разу вони прокинулися від сильного гуркоту після того, як величезна гілка впала в їхній сад.

Місцева влада Вінчестера (Англія) відхилила прохання 66-річної Леори і 62-річного Девіда Фолкнера позбутися дерева, яке, за їхніми словами, представляє "явну небезпеку для життя" і сусідніх будинків. Про це пише The Mirror.

Міська рада постановила, що охоронний ордер, який захищає дерево, має залишитися чинним. За словами пари, дерево заввишки 80 футів (трохи більше 24м) і віком близько 100 років стало "великою проблемою" в їхньому житті після того, як одного разу вони прокинулися від сильного гуркоту після того, як величезна гілка впала в їхній сад.

Через страх повторення інциденту вони бояться сидіти у дворі свого будинку вартістю 1,3 мільйона фунтів стерлінгів, оскільки побоюються, що дерево покалічить або вб'є кого-небудь. Подружжя каже, що за останні 20 років після їхнього переїзду воно обросло грибами, а через нестачу сонячного світла їхній сад практично весь заріс мохом.

"У нас є дерево, яке скидає гілки. Воно й раніше це робило, але вони були зовсім маленькими. Останнє було величезним", — сказав містер Фолкнер.

Подружжя каже, що за останні 20 років після їхнього переїзду дерево обросло грибами
Фото: Solent News

Цього місяця чоловік звернувся до комітету з планування міської ради Вінчестера з пропозицією дозволити йому спиляти дерево. Незважаючи на його доводи, комітет одноголосно погодився залишити чинним наказ про збереження дерев, який діятиме до листопада 2023 року.

"Видалення цього дерева матиме значний згубний вплив на візуальну привабливість і характер природоохоронної зони", — заявив представник ради.

Місіс Фолкнер зазначила, що гілка тривалий час залишалася в їхньому саду, оскільки подружжя три місяці чекало, поки хто-небудь із ради ознайомиться з її розмірами. Британка додала, що шість років тому інша гілка впала і потрапила в сад їхнього сусіда.

"Це абсолютно невідповідне дерево для цього району. Коли воно цвіте, у наш сад зовсім не потрапляє сонячне світло. Він дуже темний, трава практично вся поросла мохом через відсутність сонячного світла. Ми вже багато років просимо раду прибрати це дерево", — сказала вона.

Дерево трохи вище 24 метрів
Фото: Solent News

Її чоловік заявив, що любить дерева, але побоюється наслідків можливого падіння ще однієї гілки. Подружжя не знає, що робити далі і боїться за свою безпеку.

Раніше Фокус повідомляв, що подружжя стало жити на човні замість звичайного житла. Річ і Джекі МакКензі вирішили відмовитися від звичного життя в місті і проводять час, подорожуючи водними шляхами. Їхні діти займаються вдома, а саме подружжя скоротило свої витрати.

Також стало відомо, що люди збунтувалися проти новобудов і просять їх знести. Морін Філд та її чоловік Джон прожили понад 60 років у своєму бунгало. За їхніми словами, нові будинки поруч із їхнім житлом погано впливають на їхнє психічне та фізичне здоров'я.

Источник материала
Поделиться сюжетом