19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Тарифний грабунок: важлива комунальна послуга суттєво подорожчає
Тарифний грабунок: важлива комунальна послуга суттєво подорожчає

Тарифний грабунок: важлива комунальна послуга суттєво подорожчає

Комунальники планують підвищити тариф на вивіз сміття для мешканців багатоквартирних та приватних житлових будинків.

Відповідний анонс зробили для мешканців міста Луцьк та сіл громади. Про це йдеться на офіційному сайті міської ради.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Споживачам пояснюють, що піти на збільшення тарифів довелося через зміни у законодавстві України та нові норми надання послуг з вивезення побутових відходів у населених пунктах Луцької громади на 2023-2027 роки.

Так, для мешканців багатоквартирних будинків у Луцьку вартість вивезення сміття подорожчає із 38,56 до 59,75 гривні. Тобто для кожної прописаної у квартирі людини послуга подорожчає на 21,19 гривні. Власники приватних будинків у Луцьку платитимуть по 61,62 гривні, то на 18,19 гривні дорожче від попереднього тарифу.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Відчутно зміняться ціни і для мешканців сіл, що входять до Луцької громади. Так, для багатоквартирних будинків тариф піднімуть на 12,29 гривні – до 39,01 гривні. Мешканці приватних будинків платитимуть 41,94 гривні замість 28,72 гривні.

Остаточне рішення про перерахунок тарифів на вивезення побутових відходів ухвалюватимуть на засіданні виконкому Луцької міської ради, яке відбудеться 15 травня 2024 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у гаманцях вітер гулятиме: експерти прогнозують масштабне зростання тарифів на комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, водоканали розікрали гроші, тож збільшать тарифи: Попенко пояснив, чому люди заплатять більше.

Источник материала
Поделиться сюжетом