19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Травневі пенсії: у ПФУ розповіли, що відбувається з виплатами та субсидіями
Травневі пенсії: у ПФУ розповіли, що відбувається з виплатами та субсидіями

Травневі пенсії: у ПФУ розповіли, що відбувається з виплатами та субсидіями

За повідомленням Пенсійного фонду України, станом на 5 травня було профінансовано пенсійні виплати на суму 12,4 мільярда гривень.

З цієї суми 2,2 мільярда гривень було виплачено через АТ "Укрпошта", а 10,2 мільярда гривень - через уповноважені банки.

Крім того, Пенсійний фонд також профінансував виплату житлових субсидій та пільг на суму 2,6658 мільярда гривень та страхові виплати на суму 1,3267 мільярда гривень, з яких 179,7 мільйона гривень було спрямовано на оплату лікарняних.

Загалом, станом на 6 травня 2024 року, Пенсійний фонд України профінансував пенсії травня через поштові відділення по 8 травня включно.

У 2024 році в Україні відбулися значні зміни у пенсійній системі, які вплинули на розміри пенсійних виплат. З 1 січня мінімальна пенсія була підвищена до 2361 гривень, що відповідає зростанню прожиткового мінімуму.

Максимальна пенсія також зазнала змін і тепер становить 23 610 гривень. Середня пенсія в країні зросла до приблизно 6000 гривень.

Крім того, у 2024 році було проведено індексацію пенсій, яка відбулася у три етапи: у січні, березні та липні. Це дозволило збільшити пенсійні виплати на приблизно 8%.

Нагадаємо, експерт роз'яснив питання призначення пенсій щодо втрати годувальника в Україні по-новому.

Источник материала
Поделиться сюжетом