19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Центробанки в усьому світі скуповують золото: хто найбільше
Центробанки в усьому світі скуповують золото: хто найбільше

Центробанки в усьому світі скуповують золото: хто найбільше

У березні 2024 року світові центробанки збільшили загальні запаси золота на 16 тонн, переважно завдяки активним закупівлям. Найбільшим продавцем виявився Узбекистан, тоді як Туреччина виявилася одним із найбільших покупців, збільшивши свої резерви на 14,1 тонни.

Про це свідчать дані Всесвітньої ради із золота (World Gold Council, WGC). Світові центробанки збільшили обсяги золота у своїх золотовалютних резервах на 15,7 тонни: закупівлі 40,4 тонни більш ніж компенсували продаж 24,7 тонни.

Серед основних продавців золота виділяється Узбекистан, який здійснив продаж на суму 10,9 тонни. Також помітні продажі Таїланду на 9,6 тонни, що зумовлені переходом на інший формат звітності щодо золотих резервів. Помітну роль у продажах також відіграла Йорданія реалізувавши 3,7 тонни металу.

У той же період активно золото надходило в резерви таких країн, як Туреччина (14,1 тонни), Індія (5,1 тонн), Китай (5 тонн), Казахстан і Сінгапур (по 4,5 тонн), а також Росія (3,1 тонн). Додатково, Держнафтофонд Азербайджану (ДНФАР) відзначився збільшенням своїх запасів на 3 тонни протягом січня-березня, що підкреслює загальний позитивний настрій щодо золота.

Динаміка цін

Ціни на золото у квітні піднялися до рекордного рівня в історії, перевищивши позначку у $2,400 за унцію. Таке зростання привернуло увагу світових інвесторів, зокрема Китаю, який відомий своєю активною позицією на ринку золота. Однак, наприкінці місяця ціни впали нижче за рівень у $2,300, що викликало додаткові дискусії серед експертів та інвесторів стосовно перспектив ринку.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, в Україні банківське золото (його можна купити та продати у відділеннях деяких банків) за 5 роківподорожчало з 33,7 тис. до 90,8 тис. грн за тройську унцію (31.10348 грам). При тому купувати золото навіть вигідніше, ніж долари.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом