19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Бонні відкрили першу українську гімназію: вона платна і працюватиме лише на вихідних
У Бонні відкрили першу українську гімназію: вона платна і працюватиме лише на вихідних

У Бонні відкрили першу українську гімназію: вона платна і працюватиме лише на вихідних

У німецькому місті Бонні відкрили першу українську гімназію. Перші два роки триватиме перехідний період, тож поки що заклад освіти працюватиме лише на вихідних.

Оплата за навчання становитиме 50 € на місяць. Майже 40 українських та німецьких педагогів навчатимуть школярів всіх класів. Про це повідомив сайт Амаль Франкфурт.

Знижки передбачені для учнів, сімʼї яких отримують соціальну допомогу. Сучасні інтерактивні класи розташовані в чотириповерховій будівлі.

Нагадаємо, німецька система освіти прийняла величезну кількість українських школярів через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Щоб діти легше адаптувалися до іноземних закладів освіти, для них створили адаптаційних "брюкен-класи". Ці групи складаються лише з українців, а підлітки вивчають німецьку, математику, англійську, мистецтво, працю, кулінарію та спорт.

Школярі, які не "потягнули" в гімназіях звичайне чи інтеграційне навчання, йшли до "брюкен-класів". Проте у 2024 році вони мають закритися повністю, адже дітей поступово переводили до звичайних німецьких. Втім, нині збільшується кількість учнів, які повертаються до адаптивних уроків. Українські школярі не володіють мовою цієї країни на достатньому рівні, що спричиняє труднощі в навчанні. 

Раніше OBOZ.UA розповідав, що у Чехії пройде масове тестування українських школярів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом