19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У перуці та з макіяжем: прикордонники затримали переодягненого у жінку чоловіка
У перуці та з макіяжем: прикордонники затримали переодягненого у жінку чоловіка

У перуці та з макіяжем: прикордонники затримали переодягненого у жінку чоловіка

44-річний мешканець Золотоноші Черкаської області, одягнений у жіночий одяг і перуку намагався незаконно перетнути кордон, доводячи, що він – жінка. Про це пише Державна прикордонна служба.

За інформацією ДПСУ, чоловік мав при собі паспорт сестри. Він у жіночому одязі, з макіяжем та перукою приїхав на Закарпаття, щоб спробувати незаконно перетнути українсько-румунський кордон.

«Маневр з перевдяганням з легкістю викрив наряд, як тільки чоловік потрапив у прикордоння. Щоправда він намагався не здаватися, стверджуючи, що є громадянкою України і навіть надав для перевірки паспорт», – йдеться в повідомленні.

Стосовно затриманого склали адмінпротокол за спробу незаконного перетинання державного кордону України, справу скерували до суду.

За даними СБУ, організаторів схем для ухилення викрито та затримано у різних регіонах України. За гроші фігуранти допомагали ухилянтам втекти за кордон, використовуючи підроблені документи або в обхід пропускних пунктів. Вартість таких «послуг» становила від $3 до $10 тис. Сума залежала від терміновості виїзду та різновиду «схеми».

Як повідомлялося, прикордонники затримали двох волинян, які перепливли річку Західний Буг, аби повернутися з Польщі в Україну.

До слова, українські правоохоронні органи розпочали майже 11,3 тис. кримінальних проваджень через ухилення від призову чи порушення військового обліку з початку повномасштабного вторгнення.

Источник материала
Поделиться сюжетом