19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"У такий святий день": постраждалі харків'яни шоковані від обстрілу міста на Великдень
"У такий святий день": постраждалі харків'яни шоковані від обстрілу міста на Великдень

"У такий святий день": постраждалі харків'яни шоковані від обстрілу міста на Великдень

Детальніше про наслідки терористичних обстрілів окупантів 24 Каналу розповіла кореспондентка з Харкова Анна Черненко. Вона зауважила, що попри пережите, харків'яни не думали, що настільки складним цьогоріч буде Великдень для міста та області.

Яким був Великдень на Харківщині

Росіяни випустили по Харкову три керовані авіабомби. Під прицілом ворога були цивільні будинки. Внаслідок обстрілу по Шевченківському та Київському районах міста пошкоджено 14 багатоквартирних будинків, 3 автомобілі, медзаклад, гуртожиток, офісна будівля, 8 приватних будинків, гаражі, кафе, зруйновано 3 приватні будинки.

Дуже затишні та красиві приватні будиночки в центрі Харкова, який називають тихим, вчора росіяни перетворили на руїни своїми авіаційними плануючими снарядами. Тільки дивом там немає загиблих.

У будинку, в який було влучання, не було людей, вони виїхали, але сусідні будинки й люди, які там живуть, в цей святковий день були дуже сильно перелякані.

Тут же немає ніяких військових частин. Навіщо ж бити у такий святий день? Я думала, що хоча б цього дня буде спокій. О 4 ранку був "прильот". Наступного разу воно може до мене прилетіти. Навіщо воно сюди прилетіло? Хто тут?
– емоційно прокоментувала російський обстріл харків'янка.

Ще були влучання теж в тихий центр між чотириповерхівками. Багато посічено вікон, повилітали двері. Пощастило, що снаряди влучили в асфальтну частину, а не в будинок. Однак разом із тим це все одно спричинило дуже багато біди.

Наслідки обстрілу Харкова та області на Великдень / Фото: голова Харківської ОВА Олег Синєгубов

За допомогою до медиків звернулися 16 людей. Це не тільки пережитий стрес, а ще й осколкові поранення. Просто на очах в сім'ї поранило чоловіка. На щастя, він живий. На очах дружини та дитини його зачепило осколком. Харків'янці, яка мешкає біля місця "прильоту", пощастило, що вийшла з квартири пізніше на декілька секунд й вона не потрапила під удар.

Я була вдома, готувала їсти. Відчинилися двері балкона і я швидко залізла під стіл. Поки прийшла до себе, то у квартирі вже був сильний туман й безлад. Я обійшлася подряпиною, жива й слава Богу,
– розповідає мешканка пошкодженого будинку.

Також російські загарбники обстрілювали область. У Ківшарівці через обстріл "Ураганами" поранений 79-річний чоловік. У Моначинівці загинула 88-річна жінка. Просто розбило її дім й рятувальникам довелося діставати загиблу з-під уламків.

Обстріли Харкова та області: останні новини

  • У ніч проти 5 травня російські загарбники вдарили по Харкову "Шахедами". Ворожі дрони влучили у приватний сектор Основ'янського району. Внаслідок удару загорілися три приватні будинки.
  • Під потужним ударом ворога опинилося село Моначинівка. Одним ударом ФАБ-1500 противник знищив цілу вулицю. Єдине, чого ворог зміг досягти, – зруйнували селянам будинки тавбили 88-річну жінку.
  • У ніч проти 6 травня росіяни 4 авіабомбами атакували Золочів Харківської області. Є троє поранених. Зокрема, осколкові поранення та контузії у жінки та двох поліцейських. Росія прямим влучанням знищила котельню Дитячо-юнацької спортивної школи та два приватних будинки. Крім цього, багато будівель пошкоджено.
Теги по теме
Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом