19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українські мігранти підтримують економіку європейських країн: цифри
Українські мігранти підтримують економіку європейських країн: цифри

Українські мігранти підтримують економіку європейських країн: цифри

За словами авторів відео "Як мігранти впливають на економіку України" на YouTube-каналі "Економічна правда", рішення Міністерства закордонних справ України про призупинення певних консульських послуг для чоловіків призовного віку за кордоном, яких налічується від 600 до 900 тисяч, викликало неоднозначну реакцію в українському суспільстві.

Це також загострило дискусію щодо користі та шкоди від того, що, за різними оцінками, близько 6,5 мільйонів українців виїхали за кордон.

Ведучий зазначає: "От про це і будемо сьогодні говорити. Без емоцій – користуючись тільки фактами". У відео наводяться дані про те, що станом на жовтень 2023 року лише 12% українських мігрантів працювали на українські компанії. Це означає, що близько 360 000 людей сплачують податки до українського бюджету, що може принести 21 мільярд гривень на рік.

Водночас автор підкреслює, що ті українці працездатного віку, які не працюють на українські компанії, могли б забезпечити надходження до бюджету в розмірі 188 мільярдів гривень, що дорівнює річному бюджету на ГУР, Нацгвардію та Держприкордонслужбу. Крім того, від'їзд великої кількості людей негативно впливає на споживчий ринок та призводить до недоотримання податків, таких як ПДВ.

У відео також згадується, що до війни трудові мігранти були значними наповнювачами української економіки, переказавши в 2021 році 15 мільярдів доларів. Однак зараз ситуація змінилася, і баланс переказів в Україну та витрат українців за кордоном є негативним.

Автор ставить питання про те, як європейські країни реагуватимуть на рішення України та як держава будет діяти щодо контролю кордонів після завершення війни, зважаючи на необхідність збереження мобілізаційного ресурсу та робочої сили для економічного зростання.

Ми також писали, що український бізнес вивів пенсійний фонд Польщі з "мінусів".

Крім того, Ірландія готує нові зміни допомоги біженцям з України.

Источник материала
Поделиться сюжетом