19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
В деклараціях знайшли недостовірних відомостей на 55,8 млн грн: є і незаконне збагачення і необгрунтовані активи
В деклараціях знайшли недостовірних відомостей на 55,8 млн грн: є і незаконне збагачення і необгрунтовані активи

В деклараціях знайшли недостовірних відомостей на 55,8 млн грн: є і незаконне збагачення і необгрунтовані активи

В деклараціях знайшли недостовірних відомостей на 55,8 млн: є і незаконне збагачення, і необгрунтовані активи

Це результати перевірок НАЗК з початку року 

402 повні перевірки декларацій розпочало НАЗК з початку 2024 року. За результатами перевірок виявлено недостовірних відомостей у деклараціях службовців та депутатів на суму понад 55,8 млн грн, повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції. Також під час перевірок з'ясовано, що у деклараціях, які потрапили у поле зору правоохоронців зафіксовано даних про незаконне збагачення на суму 14.7 млн грн. Також серед виявлених НАЗК порушень – 1.3 млн грн необґрунтованих активів.

НАЗК / Facebook

“За даними НАЗК, встановлено ознаки необґрунтованості активів на 1.3 млн грн працівника підрозділу соцзахисту Камінь-Каширської РДА Волинської області; недостовірних відомостей (ст. 366-2 КК України) у депутата Вінницької міської ради (12,5 млн грн), керівника ТЦК та СП Дніпропетровської області (6,2 млн грн), депутата Дубенської міської ради Рівненської області (5,6 млн грн), депутата Дніпровської міської ради (4 млн грн), депутата Погребищенської районної ради (3,9 млн грн), заступника Голови Козятинської міської ради (2,4 млн грн)”, – повідомляє агентство.

НАЗК / Facebook

Про що ще говорить реєстр осіб, стосовно яких розпочато повну перевірку?

Досліджуючи повний перелік осіб, щодо яких проводиться перевірка, можна дізнатись також, що проводиться перевірка відносно декларацій:

  • члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;
  • голови Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України;
  • голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України та інших посадовців, включно з поліцейськими, прокурорами, представниками державних установ і організацій.

Раніше НАЗК нагадувало, що навіть один день перебування на відповідній посаді в період з 1 січня до 31 березня 2024 року, передбачає обов’язок подання декларації, якщо робота на такій посаді вимагає декларування.

Источник материала
Поделиться сюжетом