19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Забирають телефон та проводять ВВК: в Україні мобілізують людей з відстрочкою, — нардеп
Забирають телефон та проводять ВВК: в Україні мобілізують людей з відстрочкою, — нардеп

Забирають телефон та проводять ВВК: в Україні мобілізують людей з відстрочкою, — нардеп

За словами Романа Костенка, бувають випадки, коли мобілізованим дозволяють зателефонувати вже по дорозі в навчальний центр.

В Україні зафіксовані випадки, коли мобілізували людей з бронею чи відстрочкою. Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив нардеп від партії "Голос" та секретар оборонного комітету Роман Костенко.

За його словами, зараз, коли чоловіки з бронею та відстрочкою пішли масово оновлювати свої облікові дані напередодні набрання чинності законом про мобілізацію, є випадки, коли їх все одно відправляють до навчального центру.

"Приходить людина, яка працює, вибачте, на оборонному підприємстві, чи виробляє щось для армії, на серйозних підприємствах, аби оновити свої дані, щоб отримати бронювання. У неї можуть забрати телефон, провести ВВК, і вона потім дзвонить уже, коли їде в навчальний центр. Також є питання людей, у яких зір -8, а його просто до офтальмолога не допустили, що був, а з'ясовується, що не був", — розповів Костенко.

Роман Костенко про мобілізацію

Закон про мобілізацію в Україні – хто має право на відстрочку

У Міноборони затвердили перелік захворювань, за якими будуть визначати придатність до військової служби. Тепер до лав ЗСУ можуть призвати інфікованих вірусом імунодефіциту людини, проте є нюанси.

Важливо Є три фактори: Берлінська пояснила, чому треба готуватися до найгірших сценаріїв (відео)

Зокрема придатними будуть вважати людей, чия хвороба спричинена ВІЛ (стабільна) або які є безсимптомними носіями. Крім того, придатними до служби у військових частинах забезпечення, ТЦК, ВННЗ, навчальних центрах, закладах, медичних підрозділах, логістиці, зв'язку, кооперативного забезпечення та охорони визнають людей з хворобою ВІЛ з імунною субкомпенсацією. Непридатними будуть вважати лише осіб з прогресуючим ВІЛ.

4 травня стало відомо, що відстрочку від мобілізації продовжили особам, які є працівниками державних акціонерних товариств зі сфери залізничного транспорту.

Також Фокус писав, що з травня 2024 року право на відстрочку від мобілізації матимуть всі аспіранти, при цьому не має значення, чи сплачують вони за навчання у вузі чи ні.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны