19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
ЗС РФ окупували Кислівку та просунулися поблизу двох селищ на Донбасі: як змінився фронт
ЗС РФ окупували Кислівку та просунулися поблизу двох селищ на Донбасі: як змінився фронт

ЗС РФ окупували Кислівку та просунулися поблизу двох селищ на Донбасі: як змінився фронт

За даними аналітиків DeepState, запеклі бої на Донбасі тривали біля Часового Яру, Новоолександрівки, Семенівки, Старомайорського та в Красногорівці.

Збройні сили Російської Федерації захопили Кислівку Харківської області та просунулися біля двох населених пунктів Донецької області. Про це повідомили аналітики DeepState у своєму Telegram вночі 6 травня.

"Ворог окупував Кислівку та просунувся південніше Первомайського та північніше Нетайлового", — йдеться у повідомленні.

Ситуація біля Кислівки
Ситуація біля Первомайського та Нетайлового

Аналітики Наголосили, що бої тривали поблизу Часового Яру, Новоолександрівки, Семенівки, Старомайорського й у Красногорівці Донецької області.

Ситуація біля Часового Яру
Ситуація біля Новоолександрівки
Ситуація біля Семенівки
Ситуація біля Красногорівки

Ситуація на Купʼянському напрямку: дані Генштабу ЗСУ

За повідомленням Генштабу ЗСУ, протягом 5 травня українські військові відбили 14 атак на Купʼянському напрямку. Зокрема, в районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області, Стельмахівка Луганської області.

Важливо ЗС РФ окупували Котлярівку: які населені пункти штурмував ворог під Купʼянськом (карта)

Ситуація на Бахмутському напрямку

У Генштабі ЗСУ заявили, що ЗСУ відбили 36 ворожих атак у районах Білогорівки Луганської області, Верхньокам’янського, Спірного, Кліщіївки, Виїмки, Нового, Роздолівки, Іванівського й Андріївки Донецької області.

Ситуація на Авдіївському напрямку

ЗСУ відбили 31 атаку у районах населених пунктів Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Яснобродівка й Нетайлове Донецької області.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

ЗСУ продовжили стримувати окупантів у районах Костянтинівки, Красногорівки, Водяного й Урожайного Донецької області. Там окупанти 27 разів намагалися прорвати оборону українських військових.

Ситуація на Оріхівському напрямку

Противник шість разів атакував позиції ЗСУ в районі Старомайорського Донецької області та Роботиного у Запорізькій області.

Нагадаємо, 4 травня аналітики DeepState розповіли, що російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Відомо, що противник підняв прапор у багатоквартирній забудові.

5 травня начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук заявив, що 4 травня на фронті спостерігалася найбільша кількість російських штурмів, а саме 19. За його словами, противник, зазнавши втрат, відійшов.

Теги по теме
Донецкая область Харьковская область оккупация
Источник материала
Поделиться сюжетом