19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Данія оголосила про новий пакет допомоги для України на €33,5 мільйона
Данія оголосила про новий пакет допомоги для України на €33,5 мільйона

Данія оголосила про новий пакет допомоги для України на €33,5 мільйона

Уряд Данії виділяє 250 млн данських крон (33,5 млн євро) на термінові базові потреби найвразливіших груп населення в Україні.

Про це повідомляється на сайті МЗС Данії, передає Укрінформ.

«Гуманітарна ситуація в Україні є надзвичайно серйозною. Мільйони українців були вимушені залишити свої домівки, тисячі будинків були зруйновані, лікарні зазнали бомбардувань, а предмети першої необхідності, такі як вода, опалення та електроенергія, є дефіцитними ресурсами для багатьох українців. У районах, розташованих поблизу лінії фронту, ситуація досягла катастрофічного рівня. Особливо вразливими є жінки та діти. Цим новим пакетом підтримки ми прагнемо забезпечити термінову гуманітарну допомогу та захист для найбільш вразливих груп населення, що може врятувати їхні життя», - заявив міністр у справах міжнародного розвитку Данії Ден Йоргенсен.

Зазначається, що в рамках цього пакету надається базова надзвичайна допомога у вигляді продовольства, медикаментів, води та житла для українців у найбільш постраждалих від війни районах.

Особлива увага приділяється захисту найбільш вразливих верств населення. Сюди входять мільйони дітей, які страждають від наслідків війни і потребують безпечного середовища, соціальної активності та підтримки для продовження навчання навіть під час війни.

Пакет підтримки також сприяє зусиллям із запобігання, пом'якшення та реагування на особливі ризики, з якими стикаються жінки та дівчата, зокрема ризик сексуального та гендерно зумовленого насильства, а також сприяє наданню психосоціальної підтримки та охорони материнства і дитинства.

За даними ООН, через понад два роки від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже 15 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги. Це близько 40% населення України. Від війни особливо страждають найвразливіші українці, включаючи жінок, дітей та людей, переміщених внаслідок воєнних дій.

Як повідомляв Укрінформ, Данія направить €420 мільйонів на відновлювану енергетику та відбудову України.

Источник материала
Поделиться сюжетом