На Сумщині майже повністю повернули світло після атаки на об'єкт Укренерго
На Сумщині майже повністю повернули світло після атаки на об'єкт Укренерго

На Сумщині майже повністю повернули світло після атаки на об'єкт Укренерго

У Сумській області майже повністю повернули світло після російської атаки на об'єкт Укренерго. Про це повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

- У нас практично на кожен випадок атаки для різних сценаріїв по кожній області випрацювані вже механізми, що ми робимо для того, щоб заживлювати споживачів. Найважливіше що енергопостачання відновлюється в короткий термін, - заявив він уранці 7 травня.

Увечері 6 травня Кудрицький розповів в ефірі «Громадського радіо», що більшість абонентів заживили за резервними схемами, але відновлювальні роботи тривають. Зі знеструмлених 400 тисяч споживачів енергетикам залишилось заживити 15-20 тисяч. 

Керівник Укренерго зазначив, що попри майже щоденні обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури, цілісність енергосистеми зберігається. Загальна ситуація залишається складною.

- За останні півтора місяця ворог дуже сильно пошкодив електростанції, які виробляють українську електроенергію, і через це періодично виникають дефіцити потужності в енергосистемі. Коли нам не вистачає електроенергії, ми час від часу просимо наших європейських колег надати українській енергосистемі аварійну допомогу. Ситуація складна, і тому ми закликаємо, як і раніше, ощадливо споживати енергоресурси, допомагаючи тим самим зберігати баланс в нашій спільній енергосистемі, - сказав він.

  • Росія пошкодила високовольтний об'єкт Укренерго в Сумах під час нічної атаки 6 травня.
  • Літні блекаути: чим вони відрізняються від зимових і наскільки реальні влітку-2024.
Теги по теме
российская агрессия
Источник материала
Поделиться сюжетом