19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як Китай зібрався "закінчити" війну Росії в Україні
Як Китай зібрався "закінчити" війну Росії в Україні

Як Китай зібрався "закінчити" війну Росії в Україні

Китай братиме участь у "саміті миру" у Швейцарії в червні.

Сі Цзіньпін у Європі. Зараз початок травня. У березні широко прозвучало повідомлення про те, що великі китайські банки слідують вимогам 12-го пакету санкцій Євросоюзу і різко обмежують транзакції з Росією для фірм, які купують обладнання, ускладнюють перевірку транзакцій. З березня 2023 до березня 2024 року постачання автотраспорту з Китаю в Росію - легкових машин, вантажівок, тракторів тощо - скоротилося на 20%

Блінкен у квітні приїжджав до Китаю, зараз із Сі зустрінуться Макрон і Шольц. Щодо російсько-української війни позиція Китаю не зміниться, вона формулюється так: "Нам потрібен не переможець у цій війні, а мир".

Оскільки Китай уже не постачає Росії озброєнь, військової техніки і стежить за виконанням норм про товари подвійного призначення, але тим не менш за всім не встежиш, багато дрібних транзакцій, за підсумками поїздки Сі Цзіньпін дасть вказівку стежити щільніше, це те мінімальне, що він може зробити, щоб розвивати відносини з Євросоюзом.

Китай і далі купуватиме сировину в Росії і нарощуватиме поставки споживчих товарів, що не підпадають під санкції.

Китай братиме участь у "саміті миру" у Швейцарії в червні. Але, зрозуміло, не чинитиме жодного тиску на Росію, спрямованого на закінчення війни.

Хто такий Олександр Морозов

Олександр Морозов - російський журналіст, політолог, політичний філософ. У 2011-2014 рр. – шеф-редактор Русского журнала, 2014-2015 – викладач Бохумського університету в Німеччині, 2015-2016 - співробітник німецького видання Deutsche Welle. Науковий співробітник, викладач Карлова університету Центру російських досліджень Бориса Нємцова (Прага). Керівник Інституту вільної Росії.

У лютому 2022 року Олександр Морозов підписав відкритий лист російських вчених та наукових журналістів із засудженням військового вторгнення Росії в Україну та закликом вивести війська з території України.

Джерело

Источник материала
Поделиться сюжетом