19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як виглядав "батько" Путіна і за яку "сенсацію" про матір диктатора вбили журналіста. Факти, які приховує Кремль
Як виглядав "батько" Путіна і за яку "сенсацію" про матір диктатора вбили журналіста. Факти, які приховує Кремль

Як виглядав "батько" Путіна і за яку "сенсацію" про матір диктатора вбили журналіста. Факти, які приховує Кремль

Для російської пропаганди є звичною справою збрехати і зіпсувати факти про ту чи іншу подію. Не обійшлася без вигадок та брехні біографія кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Проте всупереч спробам Кремля приховати правду про головного воєнного злочинця РФ, у мережі все частіше з'являється інформація про справжніх батьків Путіна. OBOZ.UA з'ясував, що саме тиран приховує про своїх батьків і чому росіянам брешуть про минуле свого диктатора.

Кремлівська версія путінської біографії

За офіційною легендою Кремля, майбутній диктатор народився в Ленінграді "у простій сім'ї і жив як нормальна людина". Про самих батьків диктатора на його особистому сайті не надто багато інформації. Вказано лише те, що матір'ю майбутнього диктатора була Марія Іванівна Шеломова. Про неї нічого не сказано, крім того, що вона "була дуже м'якою доброзичливою людиною".

Також кремлівська легенда свідчить, що батьком диктатора був Володимир Спіридонович Путін – учасник війни, який служив в охороні вагонобудівного заводу та був майстром на заводі.

Однак, на відміну від офіційної версії путінської біографії, інші факти говорять про зовсім інше життя Путіна. Більше того, його батьками могли бути зовсім інші люди.

Батько Путіна міг воювати на боці нацистської Німеччини?

Одним із тих, хто першим почав розвіювати міфи про біографію Путіна, був колишній співробітник резидентури ГРУ СРСР у Женеві Віктор Суворов. Ще в 2003 році польська газета опублікувала його інтерв'ю, в якому Суворов показав виявлене ним у секретних британських архівах фото, на якому зображено шестеро чоловіків, серед яких міг бути справжній батько Путіна.

Колишній радянський розвідник стверджує, що фото було зроблено в ході придушення Варшавського повстання, що сталося у 1944 році, а батько нинішнього кремлівського диктатора на той час служив у російській визвольній армії генерала Власова, яка під час Другої світової війни воювала у складі нацистської армії проти СРСР.

Не дивно, що російська пропаганда всіляко відкидала цю версію справжнього батька Путіна. Кремлівські ЗМІ волали, що подібні чутки поширюються нібито для деморалізації російського суспільства.

Альтернативна мати кремлівського диктатора

Справжня мати Путіна насправді жила в Грузії, і з нею майбутній кат прожив лише кілька років свого дитинства. За словами польської письменниці, журналістки, номінантки на Нобелівську премію миру 2005 року Крістіни Курчаб-Редліх, майбутньому російському диктатору у 1950-1960 роках довелося проживати у чотирьох сім'ях, а рідного батька Путін зовсім ніколи не бачив.

Журналістка зазначила, що справжньою матір'ю диктатора була Віра Миколаївна Осепашвілі (Путіна), яка народилася у 1926 році та станом на 2022 рік проживала у грузинському селі Метехи. Після Другої світової війни жінка познайомилася з Платоном Приваловим, завагітніла, але згодом дізналася, що чоловік одружений. Жінка зібрала речі та поїхала до своїх батьків у Терехіно, де й народився майбутній диктатор.

Після цього Віра Миколаївна опинилася у грузинському селі Метехи, де вийшла заміж за грузина Осепашвілі та народила ще дітей. Через деякий час молодого майбутнього диктатора відправили на Урал до її батьків, де його віддали в інтернат, а незабаром усиновили.

Путін злочинними методами приховує своє справжнє походження

За словами американо-російського історика Юрія Фельштинського, журналіст Артем Боровик 2000 року збирався опублікувати сенсаційний матеріал, у якому хотів розкрити справжню біографію Путіна. Проте 9 березня 2000 року журналіст загинув у автокатастрофі. Історики припускають, що насправді це була не ДТП, а навмисне вбивство, бо Путін не хотів визнавати своїх справжніх батьків, незважаючи на численні докази його походження.

Крім того, автором публікації про нібито справжню матір диктатора є прессекретар убитого лідера Чечні Джохара Дудаєва – Ваха Ібрагімов. Фельштинський стверджує, що журналіст Артем Боровик летів на зустріч із Ібрагімовим до Грузії, щоб отримати плівку з інтерв'ю матері Путіна. Незважаючи на загадкову ДТП, матеріал все ж таки був оприлюднений колегами Боровика 26 квітня 2000 року, але після виборів президента, коли небезпека для Путіна минула.

Источник материала
Поделиться сюжетом