19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Як влаштувати дитину ВПО у дитсадок і школу. Інструкція
Як влаштувати дитину ВПО у дитсадок і школу. Інструкція

Як влаштувати дитину ВПО у дитсадок і школу. Інструкція

Діти, які зазнали вимушеного переміщення, мають першочергове право на зарахування до дитсадків та шкіл. Для того, аби влаштувати малюка або школяра до закладу освіти, батькам потрібно подати заяву про зарахування. 

Фахівці "Юридичного порадника для ВПО" на офіційній сторінці у Facebook розповіли, якої інструкції потрібно дотримуватися дорослим, аби дитина якомога швидше почала навчання. Подробиці читайте далі. 

До заяви про зарахування дитини до закладу дошкільної освіти потрібно також додати: 

  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • медичну довідку, встановленої форми разом з висновком про те, що дитина може відвідувати дитсадок;
  • копія документа про право на пільгове зарахування (довідка ВПО або документ, що підтверджує статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів).

Прийом заяв про зарахування дітей може організовуватися, зокрема, з використанням системи електронної реєстрації чи через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Аби влаштувати дитину у школу, до заяви про зарахування потрібно додати:

  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • медичну довідку;
  • копію довідки ВПО.

Експерти підкреслили, що діти-ВПО мають право здобувати професійно-технічну, фахову передвищу та вищу освіту на загальних підставах. Крім того, ті учні, які проживали на тимчасово окупованій території, можуть продовжити навчання на певному рівні в Україні за рахунок державних коштів з проживанням в гуртожитку. 

Раніше OBOZ.UA розповідав, що Міністр освіти пояснив, чому дуже важливо, щоб діти-ВПО навчалися у школах тих регіонів, куди вони переїхали. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом