19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хакери Anonymous пообіцяли прем'єру Грузії «дикі кібератаки» за напади на мітингувальників
Хакери Anonymous пообіцяли прем'єру Грузії «дикі кібератаки» за напади на мітингувальників

Хакери Anonymous пообіцяли прем'єру Грузії «дикі кібератаки» за напади на мітингувальників

Хакерське угруповання Anonymous звернулося до прем'єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе і пообіцяло здійснити кібератаки на урядові сайти, якщо влада й надалі нападатиме на протестувальників.

Про це повідомляє Sova, передає Укрінформ.

Хакери наголосили, що підтримують грузинський народ в його боротьбі за демократію, свободу і процвітання, і хочуть, щоб Грузія, "вільна від російського впливу, підтримала своє прагнення до світлого майбутнього".

Крім того, вони звернулись до прем'єр-міністра Грузії.

"Якщо ваш уряд і далі використовуватиме той самий стандарт застосування поліції для жорстоких нападів на протестувальників, ми відповімо ще більш дикими кібератаками на урядові сайти", - ідеться в повідомленні.

Хакери нагадали про свої попередні відповіді на дії силовиків під час акцій протесту проти закону про іноагентів, який правляча партія "Грузинська мрія" намагається ухвалити.

"За цей період Anonymous здійснила кібератаки на вебсайти уряду Грузії - понад 30 сайтів, більшість із яких зараз відключено. Ці дії є відповіддю на насильство з боку поліції проти мирних протестувальників у Тбілісі та Батумі", - наголосили вони.

Хакери додали, що нападів зазнали і державні ЗМІ, які "виконують функцію пропагандистських каналів".

"Маріонетковий уряд Кремля в Грузії запровадив російський закон про "іноземних агентів", прагнучи примусити замовкнути інакомислення та незалежні ЗМІ, а також націлитися на організації, що критикують уряд", - написали Anonymous.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 30 квітня на 1 травня у столиці Грузії поліція почала затримувати учасників акції протесту перед парламентом, які вимагають відкликати проєкт закону про «іноагентів».

Теги по теме
полиция Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом