19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На 5 каналі відбудеться прем'єра документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни»
На 5 каналі відбудеться прем'єра документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни»

На 5 каналі відбудеться прем'єра документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни»

Фільм режисера Андрія Зайця розповідає про військовослужбовців 143 об'єднаного навчально-тренувального центру «Поділля» під час російсько-української війни з 2014 по 2023 рік.

18 травня о 16:15 на 5 каналі відбудеться національна телевізійна прем'єра документального фільму «Українські сапери. Щоденники війни». 

Фільм режисера Андрія Зайця розповідає про героїчну роботу військовослужбовців 143 об'єднаного навчально-тренувального центру «Поділля» під час російсько-української війни з 2014 по 2023 рік. З перших днів широкомасштабного вторгнення військовослужбовці груп розмінування Центру «Поділля» вступили в бій із ворогом і брали участь у розмінуванні звільнених від росіян територій Київської, Чернігівської, Сумської, Херсонської, Миколаївської, Харківської та Донецької областей.

Режисером, продюсером, сценаристом, монтажером, звукорежисером, оператором-постановником, композитором та дизайнером проєкту є Андрій Заєць.

Перед показом фільму на каналі відбудеться пряма трансляція з Кам'янця-Подільського з режисером Андрієм Зайцем та начальницею служби зв’язків з громадськістю центру, сценаристкою, виконавчою продюсеркою та інтерв’юеркою фільму Ольгою Поворознюк.

Датою прем’єри обрано 18 березня — День міста Кам'янця-Подільського, День Європи в Україні, День боротьби за права кримськотатарського народу та Міжнародний день музеїв.

Створення фільму підтримала програма «Стипендія для кіношників і програма цифрового підвищення кваліфікації» за підтримки House of Europe, що фінансується ЄС, у партнерстві з Netflix.  

Національна прем'єра відбулась на Міжнародний день протимінної безпеки 7 квітня 2024 року. Перші допрем’єрні покази стрічки відбулися в рамках п’ятого кінофестивалю «Cannes 7th Art Awards» 24-30 березня 2024 року, де фільм отримав відзнаку журі «Найкращий режисер документального фільму», на національному кінофестивалі про війну в Україні «Cinema for Victory» у Києві 27 лютого 2024 року та в рамках заходу в підтримку України Believe in Ukraine на Кіпрі 24 лютого 2024 року. В кінці квітня стрічка мала обмежений благодійний прокат на Хмельниччині, а восени 2024 року фільм покажуть в рамках ІІІ-го Міжнародного кінофестивалю українського кіно у Великобританії «Птах».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны