19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Буковині понад сотню будівель переоблаштують під житло для переселенців
На Буковині понад сотню будівель переоблаштують під житло для переселенців

На Буковині понад сотню будівель переоблаштують під житло для переселенців

У Чернівецькій області нарахували більше 100 будівель комунальної власності та незавершеного будівництва, які можна переобладнати під житло для внутрішньо переміщених осіб.

Про це у відповідь на запит кореспондента Укрінформу повідомили у пресслужбі Чернівецької ОВА.

"Станом на квітень 2024 року сформовано перелік будівель комунальної власності, які можуть бути переобладнані для довгострокового розміщення внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області, а також об’єкти незавершеного будівництва, які можуть бути використані для зазначених цілей, що нараховує 104 будівлі загальною площею 792,2 тис. м2", - йдеться у повідомленні.

Також в обласній адміністрації зазначили, що протягом 2022-2023 років за кошти міжнародних організацій відремонтували 48 будівель загальною площею 80,5 тис. м2, з них 30 будівель включили до переліку місць тимчасового проживання (МТП) області, в яких мешкає 1474 ВПО та вільні 280 ліжко-місць.

Станом на квітень 2024 року усього в області сформовано 73 місця тимчасового проживання, в яких мешкають 2 746 ВПО та вільними залишаються 543 ліжко-місця.

Водночас протягом 2022-2023 років за кошти обласного та місцевих бюджетів на загальну суму 30,7 млн грн завершили ремонтні роботи шести будівель, визначених для розміщення внутрішньо переміщених осіб. У цих будівлях створили 440 місць для довготривалого проживання ВПО.

Крім того, в системі соціального захисту населення Чернівецької області з метою надання соціальних послуг функціонує 5 психоневрологічних будинків-інтернатів, дитячий будинок-інтернат та геріатричний пансіонат, в яких проживають 458 внутрішньо переміщених осіб, з яких 256 осіб похилого віку та особи з інвалідністю, які евакуйовані до області із одинадцятьох установ, розташованих у зоні активних бойових дій.

Як повідомлялося, у Чернівцях за €1,3 мільйона облаштували житло для переселенців та поліклініку.

Теги по теме
Буковина
Источник материала
Поделиться сюжетом