19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Хмельниччині викрили групу «чорних лісорубів»
На Хмельниччині викрили групу «чорних лісорубів»

На Хмельниччині викрили групу «чорних лісорубів»

З метою отримання додаткового прибутку, посадовці одного з комунальних підприємств та ще з кількома спільниками налагодили бізнес з нелегальної порубки дубів для подальшого збуту. Своєю незаконною діяльністю спільники завдали збитків державі на суму понад мільйон гривень.

Оперативники Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції припинили діяльність групи «чорних» лісорубів, які без дозвільних документів займалися порубкою дубів на території одного з комунальних підприємств Шепетівського району.

Замість того, щоби забезпечити збереження лісового фонду від незаконних посягань, директор підприємства та його заступник власноруч організували незаконну вирубку дерев на ввіреній їм території. До своїх оборудок змовники залучили ще кількох спільників, серед яких і співробітник одного з правоохоронних органів.

Зловмисники вирубували дерева дубів, розкряжовували їх, завантажували у вантажні автомобілі та реалізовували довіреним особам. Внаслідок діяльності злочинної групи нелегальних лісорубів державі було спричинено екологічних збитків на суму понад мільйон гривень.

Правоохоронці провели у спільників санкціоновані обшуки та вилучили речові докази.

Наразі головним фігурантам вже вручено підозри за ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована екологічна прокуратура Хмельницької обласної прокуратури. А досудове розслідування — ТУ ДБР у Хмельницькій області.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом