19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На основі доповіді ЦОР введено санкції США проти російських компаній
На основі доповіді ЦОР введено санкції США проти російських компаній

На основі доповіді ЦОР введено санкції США проти російських компаній

Також під санкції потрапили китайські компанії

Щодо російських компаній-імпортерів нітроцелюлози та бавовняної целюлози (сировини, що використовується для виробництва вибухових речовин і ракетного палива), а також двох китайських компаній-виробників нітроцелюлози, які фігурували в розслідуванні Центру оборонних реформ "Російська снарядна коаліція: хто і як допомагає РФ виробляти боєприпаси", введено санкції Сполучених Штатів Америки. Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства фінансів США.

Згідно даних американського відомства, санкції введено щодо таких російських компаній-імпортерів нітроцелюлози, як ТОВ "Прінт колор", ТОВ "Стройтехнологія" і ТОВ "АМС Груп".

А також щодо компаній-імпортерів бавовняної целюлози, які ввозили в Росію сировину з Узбекистану. Зокрема, ТОВ "Ленахім", ТОВ "Бінагруп", ТОВ "Навімакс груп", ТОВ ПКК "Віва", ТОВ "Ярспецпоставка" і ТОВ "Хімтрейд".

Уряд США застосував санкційні обмеження також щодо двох китайських компаній-виробників нітроцелюлози — Hengshui Yuanchem Traiding Limited і Hengshui Heshuo Cellulose Co. Ltd

Нагадаємо, Центр оборонних реформ опублікував доклад "Російська снарядна коаліція: хто і як допомагає РФ виробляти боєприпаси", згідно з якою значна частина сировини (нітроцелюлози), що використовується Росією для виробництва боєприпасів, постачається з країн-членів НАТО і країн-партнерів Північноатлантичного альянсу. Головними постачальниками такого роду є Тайвань, Німеччина і Туреччина. Також, у доповіді наголошується, що Китай, який до 2022 року не постачав нітроцелюлозу в РФ, станом на кінець 2023 року став найбільшим постачальником.

Теги по теме
США
Источник материала
Поделиться сюжетом