19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На посаду ректора Київського політехнічного інституту претендують 16 осіб
На посаду ректора Київського політехнічного інституту претендують 16 осіб

На посаду ректора Київського політехнічного інституту претендують 16 осіб

Як повідомляє сайт освітянського закладу, за головне крісло КПІ змагатимуться 16 осіб. У списку лідерів – проректор, доктор технічних наук Вадим Кондратюк, якого підтримали 106 структурних підрозділів КПІ, а також проректор, доктор технічних наук Олексій Жученко (йому відали перевагу 86 колективів закладу).

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» з квітня 1992 року очолює Михайло Згуровський. Наприкінці 2023 року він заявив у ЗМІ, що в липні 2024 року у нього закінчується контракт із КПІ, і відбудуться чергові вибори керівника університету. Згуровський відмовився повторно балотуватися в ректори.

Раніше Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на посаду ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського. В конкурсі можуть брати участь громадяни України, які володіють державною мовою, мають вчене звання та науковий ступінь і стаж роботи на посадах науково-педагогічних працівників не менш як десять років. До 31 травня в Київській політехніці мають обрати представників для участі у голосуванні на виборах.

Також Хрещатик повідомляв про те, що у КПІ ім. І. Сікорського побудували перше в Україні smart-укриття.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны