19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Наймасштабніші вибори у світі: в Індії проходить третій етап голосування
Наймасштабніші вибори у світі: в Індії проходить третій етап голосування

Наймасштабніші вибори у світі: в Індії проходить третій етап голосування

Наймасштабніші вибори у світі: в Індії проходить третій етап голосування

Загалом передбачено сім етапів голосування. 

У вівторок, 7 травня, в Індії проходить третій етап парламентських виборів. Прем'єр-міністр країни Нарендра Моді проголосував у своєму рідному штаті Гуджарат, повідомляє Reuters.

Очікується, що загалом майже мільярд людей проголосують на загальних виборах в країні, які відбуваються в сім етапів. Вибори розпочалися 19 квітня і завершаться 1 червня, результати мають оголосити 4 червня. Це наймасштабніші вибори у світі.

Прем'єр закликав людей проголосувати, однак попередив про складні погодні умови. 

“Всіх, хто працює в спеку, я закликаю подбати про своє здоров'я і пити достатню кількість води", - сказав він.

Голосування у вівторок охоплює 93 місця в 11 штатах і територіях. Таким чином, завершиться голосування за 283 з 543 виборних місць у парламенті.

Явка виборців у 66,14% і 66,71% на перших двох етапах була дещо нижчою, ніж на відповідних етапах п'ять років тому — аналітики звинувачують у цьому спеку і відсутність єдиного сильного питання, яке мотивувало б населення йти на виборчі дільниці.

Виборча комісія країни активізувала кампанію із заохочення людей до голосування, одночасно консультуючись із синоптиками, органами охорони здоров'я та управління надзвичайними ситуаціями щодо впливу спеки.

Моді прагне отримати рідкісний третій термін поспіль, його індуїстська націоналістична партія Бхаратія Джаната (БДП) протистоїть альянсу з більш ніж двох десятків опозиційних партій. 

Критики кажуть, що майже десятиліття правління Моді ознаменувалося зростанням безробіття навіть на тлі покращення економіки, нападами індуїстських націоналістів на меншини країни, особливо мусульман, і звуженням простору для інакомислення та вільних ЗМІ. Опозиція заявляє, що перемога партії Моді може поставити під загрозу статус Індії як світської, демократичної держави. При цьому, опитування показують, що прем'єр отримає достатню більшість голосів.

Источник материала
Поделиться сюжетом