19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Наш святий обов'язок перед загиблими і полоненими, – "Хоробрий" з Азову про продовження служби
Наш святий обов'язок перед загиблими і полоненими, – "Хоробрий" з Азову про продовження служби

Наш святий обов'язок перед загиблими і полоненими, – "Хоробрий" з Азову про продовження служби

Частина бійців вийшли з "Азовсталі" та потрапили в полон, а частина були на підконтрольній Україні території. Тоді до них додалися військові, яких евакуювали гелікоптерами з "Азовсталі", а полком командував Микита Надточій (Раз-Два), командування якому передав Денис Прокопенко.

Згодом тимчасовим виконувачем обов'язків командира бригади став Богдан Кротевич (Тавр), який повернувся з полону. А 8 липня 2023 року в Україну з Туреччини повернувся і командир "Азова" – Редіс.

"Азов" на фронті

Увесь цей час "Азов" воює на фронті, а більшість бійців, які повернулися в Україну під час обмінів, також стали в стрій. Артилерист бригади Святослав Сірий з позивним Хоробрий розповів, що військові не розглядали іншого варіанту.

Більшість з нас не розглядали іншого варіанту, тому що ми виграли щасливий білет. Ми вижили, і більшість з нас залишились майже цілими після Маріуполя. Зараз ми на волі. І це наш святий обов'язок перед нашими загиблими побратимами і перед ще 700 хлопцями, які перебувають в російському полоні,
– пояснив боєць.

За словами Хороброго, зараз військові докладають всіх зусиль для того, щоб зробити підрозділ більшим, звільняти території, вбивати ворога і визволяти бійців.

Наразі 12-та бригада спецпризначення Нацгвардії "Азов" виконує бойові завдання на Кремінському напрямку поблизу Тернів, у Серебрянському лісі, де зупиняє спроби штурму російських окупантів, знищує їх та їхню ворожу техніку.

Повну історію шляху легендарної бригади "Азов" читайте в матеріалі 24 Каналу.

Бійці "Азову" в полоні

  • Командир "Азову" Денис Прокопенко розповідав, що окупанти застосовують до військовополонених азовців усі можливівиди тортур. Ворог знущається з бійців психологічно та фізично. Країна-агресорка намагається "судити" українських захисників. Це Росія робить для того, аби покращити свої позиції у процесі обмінів полоненими.
  • Так нещодавно росіяни"засудили" до 18 років Владислава Плахотника. Окупанти його визнали "винним" у тому, що він начебто є учасником "терористичної організації".
  • Від початку повномасштабного вторгнення "азовців" обмінювали лише кілька разів. Так, зокрема, 31 січня вдалося звільнити з російського полону двох бійців 12 бригади "Азов". Загалом тоді додому повернули 207 захисників.
Источник материала
Поделиться сюжетом