19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Наступ на Харків: Терехов розповів про настрої людей через погрози росіян
Наступ на Харків: Терехов розповів про настрої людей через погрози росіян

Наступ на Харків: Терехов розповів про настрої людей через погрози росіян

За словами міського голови, Москва всіляко намагалася залякати населення східного українського міста, однак зазнала фіаско. Люди продовжують залишатися вдома і нікуди не виїжджають.

Останніми місяцями в мережі ширяться розмови про те, що російські окупанти могли почати підготовку до масштабного наступу, який нібито торкнеться і Харкова. Мер міста Ігор Терехов в ефірі телемарафону розповів, як ці чутки впливають на настрої місцевих жителів.

За його словами, різноманітні заяви з боку росіян і західних аналітиків ніяк не налякали людей у східному українському місті. Вони не виїжджають із Харкова і залишаються далі там жити, незважаючи на постійні погрози та обстріли.

"Перш за все, хочу сказати, що це мають коментувати військові. Але що стосується таких планів ворога, то хочу нагадати, що від самого початку війни росіяни намагалися захопити Харків і всю Україну, але ці плани неможливо було здійснити. Я впевнений у тому, що наші військові підготовлені, що вони витримають усі ці атаки агресора і обов'язково відстоять місто Харків та Україну", — заявив Ігор Терехов.

Окремо мер Харкова додав, що напередодні свят частина людей справді поїхали в інші міста, однак зараз вони вже повертаються додому. Відповідно, Москві не вдалося залякати населення.

Водночас, на Великдень ЗС РФ влаштували потужний обстріл міста, що призвело до певних руйнувань. Комунальники вже впоралися з цими викликами і життя в Харкові триває.

Нагадаємо, 6 травня в Defense Express розповіли про план росіян "захопити" Харків найближчим часом за допомогою "банзай-наступу". За словами аналітика Івана Киричевського, противнику не вдасться взяти під контроль місто на сході, однак це відверне українські ресурси від виконання бойових завдань на інших напрямках.

Теги по теме
Харьков Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом