19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Нові тарифи на світло вже влітку: чи сильно можуть зрости ціни
Нові тарифи на світло вже влітку: чи сильно можуть зрости ціни

Нові тарифи на світло вже влітку: чи сильно можуть зрости ціни

Як можуть змінитися ціни

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко розповів, що у наступні місяці вартість електроенергії може зрости з 2,68 гривні до 3,50 гривні за кіловат-годину.

Він запевнив, що поки що держава не підвищуватиме тариф до ринкового, тому що нині він становить 6 гривень за кіловат-годину.

Володимир Омельченко

Директор енергетичних програм Центру Разумкова

Якщо підвищення відбудеться, то воно має бути послідовне. Зараз тариф 2,68 гривні за кіловат-годину, мабуть, з червня-липня можна очікувати збільшення вартості до 3,50 гривні за кіловат-годину.

Також Омельченко повідомив, що поступове підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до рівня ринкових цін має стати одним з інструментів підготовки до майбутнього опалюваного сезону.

На його погляд, важливо проводити додаткову рекламну кампанію для українців, із метою донести до громадян важливість економії електроенергії. Це могло б трохи допомогти розвантажити енергосистему.

До того ж в плані підготовки енергетичної інфраструктури, експерт висловився за збільшення кількості засобів ППО. Такі системи повинні забезпечити захист важливих об'єктів енергетики.

Теги по теме
Деньги
Источник материала
Поделиться сюжетом