19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Париж 2024 готується протистояти безпрецедентній загрозі кібербезпеці
Париж 2024 готується протистояти безпрецедентній загрозі кібербезпеці

Париж 2024 готується протистояти безпрецедентній загрозі кібербезпеці

Париж 2024 готується зіткнутися з безпрецедентним викликом з точки зору кібербезпеки, організатори очікують величезного тиску на Ігри цього літа.
Організована злочинність, активісти та держава будуть головними загрозами протягом 26 липня-серпня. 11 Олімпіада та 28 серп.-вер. 8 Паралімпіада.
Paris 2024, який працює пліч-о-пліч із Французьким національним агентством з інформаційної безпеки (ANSSI), а також компаніями з кібербезпеки Cisco та Eviden прагнуть обмежити вплив кібератак.
«Ми не можемо запобігти всім нападам, не буде Ігор без нападів, але ми повинні обмежити їхній вплив на Олімпіаду», — сказав журналістам Вінсент Струбель, генеральний директор ANSSI.
«Є 500 сайтів, місць проведення змагань і місцевих колективів, і ми перевірили їх усі».
Струбель упевнений, що Paris 2024, який працюватиме з центру кібербезпеки в місці, яке тримається в секреті, буде готовий.
«Ігри зіткнулися з безпрецедентним рівнем загрози, але ми також виконали безпрецедентний обсяг підготовчої роботи, тому я думаю, що ми на крок попереду нападників», — сказав він.
Щоб переконатися, що вони в грі, Paris 2024 платив «етичним хакерам» за стрес-тестування їхніх систем і використовував штучний інтелект, щоб допомогти їм провести сортування загроз.
«Штучний інтелект допомагає нам відрізнити неприємність від катастрофи», — сказав Франц Регул, керуючий директор з ІТ на Paris 2024.
«Ми очікуємо, що кількість подій кібербезпеки буде помножена на 10 порівняно з Токіо (у 2021 році)».
«З погляду кібербезпеки чотири роки — це еквівалент століття», — пояснив Ерік Грефф’є, керівник відділу партнерства CISCO.
У 2018 році комп'ютерний вірус під назвою "Олімпійський руйнівник" був використаний для атаки на церемонію відкриття зимових Ігор у Пхенчхані.
У той час як Москва заперечувала будь-яку причетність, Міністерство юстиції США в 2020 році заявило, що висунуло звинувачення шістьом російським хакерам спецслужб у чотирирічному хакерстві, яке включало атаки на Ігри в Пхенчхані.
"Ми хотіли б мати одного суперника, але ми вивчаємо все і всіх. Назвати імена потенційних нападників - не наша роль, це роль держави", - сказав Струбель.
Минулого місяця президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не сумнівається, що Росія зловмисно націлиться на Олімпійські ігри в Парижі.
Ігри проходитимуть у складному глобальному контексті, включаючи війну Росії в Україні та конфлікт Ізраїлю з ХАМАСом, який США та Європейський Союз визнали терористичною організацією.
Источник материала
Поделиться сюжетом