19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Перехід з одного виду пенсії на інший: в ПФУ розкрили, коли це варто робити
Перехід з одного виду пенсії на інший: в ПФУ розкрили, коли це варто робити

Перехід з одного виду пенсії на інший: в ПФУ розкрили, коли це варто робити

Українці мають можливість переходити на пенсіюза віком замість отримання пенсії за інвалідністю, проте цей перехід не завжди є оптимальним. Про це повідомили у ПФУ. Крім того, там повідомили, чому в деяких випадках - дуже вигідно змінювати вид пенсії.

Особи з І або ІІ групою інвалідності можуть отримувати більшу суму виплати через інвалідність, ніж те, що може надати вікова пенсія, залежно від їх віку та робочого стажу.

У випадку людей з ІІІ групою інвалідності, вони можуть мати більшу виплату саме за рахунок вікової пенсії, оскільки співвідношення виплат для них становить 50% від величини вікової пенсії.

Проте існують випадки винятків. Наприклад, особа з інвалідністю ІІІ групи може отримати пенсію за інвалідністю у розмірі 100% від пенсії за віком, якщо вона:

  • ще не досягла пенсійного віку;
  • має повний стаж.

Згідно з українським законодавством, особи, які мають право на кілька видів пенсій, мають право обрати лише один варіант. Серед доступних видів виплат:

  • пенсія за віком;
  • пенсія за інвалідністю;
  • пенсія через втрату годувальника.

Для зміни виду пенсії потрібно звернутися до Пенсійного фонду України і подати відповідну заяву. Початок нарахування обраної виплати розпочинається з дня оформлення заяви.

Останні новини України:

Як писала Politeka, індексації пенсій порадувала не всіх пенсіонерів.

Також Politeka повідомляла, кого з пенсіонерів чекає грошовий бонус та про яку допомогу йдеться.

Теги по теме
пенсии
Источник материала
Поделиться сюжетом