19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Перевозили ухилянтів: Укртрансбезпека відключила від системи «Шлях» 12 операторів
Перевозили ухилянтів: Укртрансбезпека відключила від системи «Шлях» 12 операторів

Перевозили ухилянтів: Укртрансбезпека відключила від системи «Шлях» 12 операторів

За системне порушення правил перетину державного кордону 12 перевізників відключено від системи «Шлях».

Відповідний наказ оприлюднила Державна служба з безпеки на транспорті, передає Укрінформ.

«12 перевізників відключено від Системи «Шлях» за системне порушення військовозобов’язаними правил перетину державного кордону», - йдеться в повідомленні.

Рішення ухвалила на своєму засіданні Комісія з питань припинення доступу ліцензіатів до Єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки, до складу якої увійшли представники Міністерства відновлення, Державної регуляторної служби, Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України.

Зазначається, що перевізники відключені від системи строком на три місяці.

За матеріалами Державної прикордонної служби України, ці оператори у період дії воєнного стану були причетні до організації каналів перевезення чоловіків призовного віку через державний кордон. Особи, яким було організовано виїзд за межі України як водіїв автомобільного транспорту, упродовж 60 днів не повернулися в Україну, чим порушили встановлені правила перетину державного кордону.

На розгляд Комісії подано ще десятки фактів зловживань із внесення даних у систему. Після перевірки інформації щодо кожного випадку буде ухвалено рішення.

Як повідомлялося, водіїв фур, які повертаються з-за кордону, теж можуть забрати до ТЦК та СП для перевірки даних або й мобілізувати, оскільки система «Шлях», яка дозволяє перетин кордону, не впливає на військовий облік.

Источник материала
Поделиться сюжетом