19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Працюють FPV-дрони: в ЗСУ показали полювання на окупантів. Відео
Працюють FPV-дрони: в ЗСУ показали полювання на окупантів. Відео

Працюють FPV-дрони: в ЗСУ показали полювання на окупантів. Відео

Українські захисники швидко та влучно працюють FPV-дронами на передовій. Де б не був ворог і що б не робив, кара з небес їх знайде і доставить їм "привітання" від всього українського народу, кажуть Січеславські оператори ударних дронів. 

"Окупант повинен знати, що йому немає безпечного місця на нашій землі. Ми бачимо кожен сантиметр їхніх укриттів та працюємо професійно, бо десант – міць", – зауважила 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада.  

В ЗСУ не уточнили, чим да де саме вони уразили ворога. Але по часу це збігається з черговою поїздкою колишнього президента Петра Порошенка на Донеччину, куди він привіз військовим великий вантаж.

Експрезидент знов передав українським захисникам сотні FPV-дронів, "Мавіки", "Старлінки", а також шини для вантажівок, детектори безпілотників, оргтехніку і навіть металеві скоби.

"Постійно приїджаємо до наших хлопців, бо в них завжди є незакриті потреби. Цього разу наша команда приїхала на Схід до шести підрозділів – тут і 25-тка, і 46-та бригада, і хлопці з 82-ої, військові інженери з 23-го полку, а також 45-та та 148-ма артилерійські бригади", – розповів сам Порошенко.

25-та окрема повітрянодесантна Січеславська бригада – військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ ЗСУ. Ця бригада є унікальним з'єднанням десантних військ України, бо лише вона здатна десантуватися парашутним способом майже у повному складі, разом з технікою. Для цього у неї на озброєнні перебуває призначена для десантування з парашутом бронетехніка.

До 2014 року частини бригади неодноразово залучалися Україною для виконання міжнародних миротворчих місій під егідою ООН. А після початку російського вторгнення – воювали на Донбасі.

У вересну 2022 року президент відмітив заслуги бригади при контрнаступі на Харківщині в районі Балаклії. Також частини бригади брали участь у визволенні Ізюма. В ході контрнаступу на Слобожанщині 25 ОПДБр також визволяла лівий берег річки Оскіл та північно-західні райони Луганської області.Ца це бригада була відзначена почесною відзнакою "За мужність та відвагу".

Як повідомляв OBOZ.UA, воїни 220-го батальйону 126-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України відправили до Великодня паски своїм побратимам, які перебувають у Кринках на лівобережжі Херсонщини. Передати "посилку" вдалося завдяки FPV-дрону.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом