19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Пропаганда випереджає реальність: як діють ЗС РФ під Красногорівкою і Нетайловим
Пропаганда випереджає реальність: як діють ЗС РФ під Красногорівкою і Нетайловим

Пропаганда випереджає реальність: як діють ЗС РФ під Красногорівкою і Нетайловим

Українські позиції перебувають під масованими обстрілами ЗС РФ і бійцям доводиться відходити, коли фортифікації повністю руйнуються. Втім, заяви росЗМІ про успіхи на Авдіївському напрямку не відповідають реальному стану речей, заявив офіцер ЗСУ.

Російські підрозділи дещо зменшили інтенсивність атак на окремих відтинках Авдіївського напрямку. При цьому ЗСУ намагаються втримувати позиції доти, поки вони повністю не зруйновані ударами ворога. Про деталі ситуації на 10-кілометровому відтинку фронту неподалік від Покровська розповів офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади (ОМБр) імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький у коментарі порталу "Київ 24".

Цехоцький пояснив, що відбувається на лінії фронту між містом Красногорівкою та селом Нетайловим у Донецькій області. Офіцер запевнив, що "масового просування ворога під Авдіївкою немає". Російські пропагандисти знімають відео про те, як підрозділи ЗС РФ кудись дістаються та вивішують прапори. Однак насправді їхні заяви не відповідають дійсності, заявив військовий.

"Їхня пропаганда показувала, що вони прапори вивішували. Але їхня пропаганда іде попереду них самих", — сказав він.

Військовий з 59-ї бригади також розповів про тактику, яку використовують росіяни під Красногорівкою та Нетайловим, де "лінія фронту тримається не перший день".

По-перше, ворог намагається повністю зруйнувати укріплення українців. У таких випадках "перебування особового складу стає неможливим".

По-друге, підрозділи ЗС РФ діють малими групами. Спершу їх підвозить бронемашина, висаджує, потім вони намагаються "десь закріпитись".

"Ворог намагається туди просунутись, ми це все бачимо і ці поодинокі групи знищуємо", — почули журналісти.

По-третє, росіяни постійно обстрілюють українські позиції і "це дуже важко".

"Бійці бригади роблять все, щоб унеможливити подальше просування", — запевнив Цехоцький.

Бої на Донбасі - про події під Красногорівкою див. у перші хвилини ефіру

Зазначимо, 4 травня російські військкори опублікували відео, на якому показали про начебто просування у Красногорівці до вогнетривкого заводу. На оприлюдненому записі видно дах промислового цеху, на якому з'являються військові ЗС РФ. Тим часом на онлайн-карті DeepState можна побачити, що населений пункт окупований лише на південних околицях. Водночас Нетайлове, місто на трасі Е50 до Покровська (близько 30 км), захоплене росіянами орієнтовно на половину.

Бої на Донбасі - лінія фронту між Нетайловим і Красногорівкою, 7 травня
Фото: DeepState

Нагадуємо, зранку 7 травня команда DeepState повідомила про просування підрозділів ЗС РФ біля села Новопокровського на Авдіївському напрямку. Раніше стало відомо про втрату Очеретиного та Архангельського. Тим часом екскомандира взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів про загрозу потенційної втрати Часового Яру під Бахмутом.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом