19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Радянські ракети Р-73 на дронах MAGURA: чому через них нервують пілоти РФ
Радянські ракети Р-73 на дронах MAGURA: чому через них нервують пілоти РФ

Радянські ракети Р-73 на дронах MAGURA: чому через них нервують пілоти РФ

Гелікоптери окупантів, що вишукують морські українські дрони, не можуть активно маневрувати, тому цілком ризикують бути збитими ракетою Р-73. Інженерам вдалось встановити її на українські дрони-камікадзе, каже ізраїльський військовий оглядач Ігаль Левін.

Інженери ЗСУ інтегрували стару радянську ракету Р-73 "повітря-повітря" для застосування з морських дронів MAGURA і це стало неприємним сюрпризом для окупантів, які виклали відповідне відео з атакою українського дрона та намаганням його збити з російського гелікоптера. Тепер пілотам вертольотів ВКС РФ доведеться зайвий раз задуматись про власну безпеку, коли вони захищають свої об'єкти від атак українських дронів-камікадзе. Про це в інтерв'ю розповів редактор воєнного Фокусу, ізраїльський військовий оглядач Ігаль Левін.

Він зазначив, що ракета Р-73 має систему теплового наведення. Хоча вона і стара, зі старою електронікою, проте доволі ефективна.

"Тут слід враховувати, що раніше ракету запускали з літаків і вона могла бити на 20-40 км, але перероблювання на наземну платформу вимагає від ракети подолати гравітацію, тому її дальність знижується до 10-12 кілометрів, — акцентує Левін. — Так чи інакше, ракета не стає більш безпечною, тому що гелікоптери не літають далеко чи високо, не можуть активно маневрувати, тому цілком загрожують російським вертольотам та їхнім пілотам".

За словами військового оглядача, подібні ракети на Заході з'явились ще у 60-х роках, але вони були дуже недолугі. Пілоти намагались менше їх використовувати, адже ракети при запуску часто просто падали, а не летіли.

"Наприклад, ізраїльські пілоти називали такі ракети "бідонами", адже вони просто падали вниз, немов бідон, — каже Левін. — Пілотам простіше було змусити ворога піти на ближній бій і знищити його завдяки гарматам чи кулеметам".

Ігаль Левін вважає, що сам факт наявності таких ракет на морських дронах ЗСУ змусить нервувати російських пілотів, особливо пілотів гелікоптерів. Тепер їм буде набагато небезпечніше патрулювати море в пошуках українських морських дронів, адже вони не такі маневрені. Їм доведеться враховувати небезпеку, яку несе Р-73.

Нагадаємо, що в ГУР розповіли прознищення катера "Мангуст" у Криму, який оцінюють у 3 млн доларів.

Також повідомлялося, щоелектромагнітна зброя Pulsar захистить наземну техніку від дронів.

Источник материала
Поделиться сюжетом