19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ несподівано зупинила штурм: у ЗСУ розповіли про зміну ситуації на фронті
РФ несподівано зупинила штурм: у ЗСУ розповіли про зміну ситуації на фронті

РФ несподівано зупинила штурм: у ЗСУ розповіли про зміну ситуації на фронті

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках наступ противника призупинено, заявив Сергій Цехоцький.

На сході російські окупанти знизили активність і призупинили свій наступ, заявив офіцер 59-ї ОМПБр ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

Як наголосив він в ефірі Київ24, на Авдіївському та Новопавлівському напрямках наступ противника призупинено.

"Немає такої активності, як це було два тижні тому, коли вони дуже масовано і не на великі відстані, але просувалися", - зазначив він.

Український військовий пояснив, що тактика у ворога залишається незмінною - терористи руйнують усе, що бачать на своєму шляху, після чого захоплюють повністю зруйновані населені пункти.

За його словами, після руйнування росіянами, населені пункти втрачають своє значення в інженерному та фортифікаційному планах.

"Тактика терористів залишалася такою ж, як і раніше - зруйнувати все, що бачать, куди вони можуть дотягнутися, а потім сказати, що ми зайшли туди", - додав Цехоцький.

Наступ Росії 2024

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов прогнозує, що РФ може піти в наступ на фронті найближчими місяцями. За його словами, дати відсіч ворогові без військової допомоги союзників Україні буде "катастрофічно важко".

Військовий експерт, полковник запасу СБУ Михайло Притула вважає, щоокупанти можуть піти в новий наступ. Багато хто не виключає просування в напрямку Харкова. Постійні обстріли можуть вказувати на підготовку росіян.

Військовий експерт Михайло Самусь заявив, що РФ готує новий наступ на травень-червень, оскільки збирає резерв із контрактників.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося, що у ЗСУ розкрили найгірший сценарій біля Часового Яру. ЗСУ утримують місто, незважаючи на атаки ворога, розповів Олесь Маляревич.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ назвали нову ціль РФ на сході. Населений пункт Очеретине перебуває під вогневим контролем українських воїнів, каже Назар Волошин.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ "віджали" позиції у РФ на сході. Російське угруповання в Красногорівці зараз у складному становищі, наголосив Юліан Рьопке.

/ Главред

Більше новин:

Источник материала
Поделиться сюжетом