19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
РФ захопила ділянку біля Роботиного, яку було звільнено влітку 2023: як змінився фронт
РФ захопила ділянку біля Роботиного, яку було звільнено влітку 2023: як змінився фронт

РФ захопила ділянку біля Роботиного, яку було звільнено влітку 2023: як змінився фронт

Російські військові наступають по всій лінії фронту, проте інтенсивність різна. Ворог почав перекидати сили з-під Роботиного до Часового Яру, розповів ветеран російсько-української війни Євген Дикий.

Збройні сили Російської Федерації захопили територію у районі Роботиного Запорізької області, яку українські військові звільнили під час літнього контрнаступу 2023 року. Про це повідомив ветеран російсько-української війни Євген Дикий в ефірі Radio NV.

"Росіяни зрівняли ту кишеню, той виступ, який дуже великими зусиллями вдалося взяти під час літнього наступу минулого року", — сказав Євген Дикий.

За його словами, на цій ділянці фронту окупанти припиняють активні бойові дії та наступ. Ветеран зауважив, що по всій лінії фронту спостерігається наступ ворога, проте його інтенсивність різна.

Військові РФ зменшують інтенсивність у Роботиному та перекидають звідти сили під Часів Яр Донецької області. Зокрема, зафіксоване переміщення двох десантних дивізій з-під Роботиного до Часового Яру, додав Євген Дикий.

Дивіться з 7:48

Нагадаємо, 30 квітня у мережі зʼявилися кадри того, що залишилося від Роботиного Запорізької області. Зокрема, в населеному пункті не залишилося жодної вцілілої будівлі, вони всі зруйновані практично під фундамент.

4 травня речник "Легіону Свободи" Костянтин Денисов повідомив, що противник тисне на Запорізькому напрямку, концентруючи зусилля біля Роботиного. За його словами, село має політичне значення для Російської Федерації, адже ворожа армія хоче захопити населені пункти, втрачені під час контрнаступу ЗСУ.

Теги по теме
Донбасс
Источник материала
Поделиться сюжетом