19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Російський опозиціонер отримав Пулітцерівську премію
Російський опозиціонер отримав Пулітцерівську премію

Російський опозиціонер отримав Пулітцерівську премію

Російський опозиціонер отримав Пулітцерівську премію

Засуджений за "дискредитацію" російської армії політик відбуває 25-річний термін покарання.

Російський опозиціонер Владімір Кара-Мурза отримав Пулітцерівську премію за написані з колонії колонки для The Washington Post.

Про присудження премії російському політику, який відбуває 25-річний термін в у виправній колонії Омська, повідомляється у трансляції на ютьюб-каналі The Pulitzer Prizes.

«Заарештований за свою незгоду з війною в Україні, Кара-Мурза мужньо продовжував надсилати до The Post з тюремної камери свої гострі, історично обґрунтовані колонки про російську систему. Судді Пулітцерівської премії відзначили емоційні колонки Кара-Мурзи, написані з тюремної камери з великим ризиком для його життя, що попереджають про наслідки інакодумства в Росії Путіна і наполягають на демократичному майбутньому для його країни»,— пише видання.

У 2024 році Владімір Кара-Мурза опублікував у The Washington Post три колонки, присвячені внутрішній політиці Росії. В одній із них, що вийшла у березні, напередодні президентських виборів, Кара-Мурза закликав Захід не визнавати Владіміра Путіна легітимним президентом Росії.

У липні 2023 року Владіміра Кара-Мурзу засудили до 25 років колонії за статтями про «фейки» про російську армію, про участь у діяльності «небажаної» організації та держзраду. Приводом для справ проти політика стали його публічні виступи за кордоном, а також участь Кара-Мурзи у круглому столі у Сахарівському центрі.

Торік українські журналісти Євген Малолєтка, Мстислав Чернов та Василіса Степаненко отримали Пулітцерівську премію за роботу для Associated Press у номінації За служіння суспільству (Public Service). Команда отримала нагороду за роботи з Маріуполя навесні 2022 року, який перебував під постійними російськими обстрілами. Ще один українець — Стас Козлюк — став переможцем у складі команди The New York Times, яка отримала першість у номінації Міжнародний репортаж (Іnternational reporting).

Источник материала
Поделиться сюжетом