19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Російську залізницю до Криму буде простіше зруйнувати, ніж Керченський міст - експерт
Російську залізницю до Криму буде простіше зруйнувати, ніж Керченський міст - експерт

Російську залізницю до Криму буде простіше зруйнувати, ніж Керченський міст - експерт

Кримський міст і прокладена Росією залізниця вздовж узбережжя Азовського моря заслуговують особливої уваги українських військових.

Таку думку висловив керівник безпекових проєктів Центру глобалістики "Стратегія ХХІ" Павло Лакійчук в ефірі Українського радіо, передає Укрінформ.

Він зазначив, що пропускна спроможність Кримського мосту нині обмежена після минулорічних ударів Сил оборони.

«Автомобільна частина мосту використовується переважно для цивільного перевезення. Там тільки одна нитка працює у реверсному режимі. Залізницею не перевозяться вибухонебезпечні, займисті вантажі для російських збройних сил у Крим. Але, тим не менш, ешелони з військовою технікою і з особовим складом в обох напрямкам рухаються. Невеликі, але щодня 3-5 складів проходять», - зазначив військовий експерт.

При цьому він звернув увагу, що окупанти розраховують на нову залізницю до Криму як альтернативу мосту, тому Силам оборони України «невдовзі треба буде думати, що робити із цією залізницею».

«Нова залізниця, яку вони будують вздовж узбережжя Азовського моря з території Росії, від Таганрогу в Крим, так звана залізнична Таврида-2, є досить небезпечною і важливою для противника альтернативою Кримського мосту. Росіяни розуміють, що після заяв нашого керівництва і дій наших військових Кримський міст не жилець. Тож розраховують на його альтернативу. Основна частина цієї залізниці вже побудована, залізничне полотно майже протягнуте до Маріуполя і далі рухається до Бердянська», - зазначив Лакійчук.

За його словами, ця залізниця ближче до українських засобів ураження і, «сподіваюся, зруйнувати її буде дещо простіше, ніж Кримський міст».

Водночас, підкреслив експерт, обидва ці логістичні ланцюжки заслуговують уваги українських військових для послаблення ворога на півдні та ізоляції кримського угруповання ворога.

Як повідомлялося, речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявив, що Керченський міст буде зруйнований, питання лише в тому, якого ступеню руйнувань зазнає незаконна «прибудова» до Криму.

Теги по теме
Россия Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом