19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сержанта армії США арештували у Владивостоку: яка реакція Пентагону і РФ
Сержанта армії США арештували у Владивостоку: яка реакція Пентагону і РФ

Сержанта армії США арештували у Владивостоку: яка реакція Пентагону і РФ

Дівчина, з якою зустрічався солдат США, певний час проживала у Південній Кореї, де вони і познайомились. Перед поверненням на батьківщину чоловік вирішив з нею зустрітись ще раз та зробив це без дозволу керівництва.

Американський штаб-сержант Гордон Блек мав перебувати на військовій базі у Південній Кореї, натомість опинився під арештом у Владивостоку у РФ. Чоловік приїхав до Росії на зустріч з дівчиною, з якою був у стосунках. Про деталі ситуації з арештом громадянина США розповіли у репортажі на порталі NBS News.

Інцидент з Гордоном Блеком стався у четвер 2 травня, розповіли журналісти, посилаючись на чотирьох співрозмовників з американського уряду. Чоловік перебував на військовій базі Camp Humphreys на північному заході Північної Кореї і вирішив відвідати Владивосток для зустрічі з росіянкою. Після цього стало відомо про його затримання правоохоронцями РФ.

Арешт солдата армії США у РФ - де служив Гордон Блека
Фото: NBS News

Як стверджували співрозмовники журналістів, військовий армії США був на території Росії неофіційно та без дозволу командира. Крім того, у момент візиту він мав передислокуватись на нове місце служби — у Форт-Кавазос у США. Журналісти також показали фотографію затриманого військового.

Арешт солдата армії США у РФ - фото Гордона Блека
Фото: NBS News

Речниця армії США Синтія О. Сміт пояснила причину затримання американця — його начебто звинувачують у злочинних діях. Чоловіку надають консульську підтримку. Подробиць не розповідають з огляду на "делікатність питання".

"Російська Федерація повідомила Держдепартамент США про кримінальне затримання відповідно до Віденської конвенції про консульські відносини", — пояснила Сміт, звідки у відомстві дізнались про подію у Владивостоку.

Крім того, є реакція речники Ради національної безпеки Джон Кірбі, яку навели на порталі CBS News. Посадовець заявив, що знає про інцидент, але "не може зараз багато сказати про це".

Також є звернення матері Гордона Блека — Мелоді Джонс. Мелоді пояснила, що син поїхав до Росії, щоб відвідати дівчину, з якою мав "романтичні стосунки". Після цього просила росіян не травмувати її дитину.

"Будь ласка, не катуйте його і не завдавайте йому болю", — сказала вона.

Про затримання та арешт сержанта армії США є інформація у росЗМІ. Зокрема, увечері 6 травня про це повідомили у Telegram-каналі росЗМІ "РИА Новости". З посиланням на джерела у поліції Приморського краю, зазначили, що американця арештували за підозрою в крадіжці.

Деякі деталі до історії надали у Telegram-каналі Baza. Згідно з інформацією Baza, 34-річний Блек прибув до Росії у квітні 2024 року. Кілька місяців тому у Південній Кореї він познайомився з росіянкою і вирішив з нею побачитись. Пізніше чоловік почав її бити і вкрав 200 тис. руб. та алкоголь, начебто заявила дівчина.

Арешт солдата армії США у РФ - фотографії Гордона з дівчиною
Фото: Baza

Зазначимо, уряд США попередив громадян, що на території РФ їм перебувати небезпечно. На сьогодні в російських тюрмах перебуває двоє американців — Еван Гершкович (репортер Wall Street Journal, березень 2023 р.) та Пол Вілан (морський піхотинець, 2018 р.). Обох засудили на великі терміни за звинуваченням у шпигунстві. Крім того, днями Кремль відпустив американську спортсменку Бріттні Грайнер, яку затримали незадовго до повномасштабного вторгнення. Російський суд присудив їй 9 років колонії начебто за зберігання наркотичних речовин. У травні 2024 року Кремль її відпустив на свободу, примусивши просити помилування у Володимира Путіна.

Нагадуємо, заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв пригрозив країнам Заходу ядерним ударом, якщо відбудуться атаки ЗСУ по російській території західною зброєю. Крім того, Кремль оголосив про ядерні військові навчання, які відбудуться у Ростовській області.

Теги по теме
Россия Армия арест
Источник материала
Поделиться сюжетом