19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Що таке суперпродукти і чому вони важливі: пояснення
Що таке суперпродукти і чому вони важливі: пояснення

Що таке суперпродукти і чому вони важливі: пояснення

Те, що починалося як маркетингова стратегія, покликана привернути увагу до деяких забутих продуктів харчування, зараз стало модним словом у фітнес-індустрії. Суперпродукти не є чітко визначеною групою продуктів, тож немає рекомендацій називати той чи інший продукт цим визначенням.

Однак, ми зібрали загальні атрибути корисних продуктів. Дізнайтеся більше про їх важливість у нашому щоденному раціоні.

Список суперпродуктів

До списку численних суперпродуктів, які ви можете легко знайти на найближчому ринку, належать зелені овочі, такі як шпинат, зелень, капуста, броколі, паростки, капуста та цвітна капуста. Крім того, супепродуктами вважають бобові, такі як квасоля, чорна, червона квасоля, боби гарбанзо, соя і горох. Цільнозернові, такі як булгур, вівсянка і коричневий рис також належать до цієї категорії.

Всі види горіхів також дуже корисні. Супепродуктами є фрукти, всі види ягід і авокадо.

Суперпродукти багаті на вітаміни та мінерали

Відомо, що суперпродукти мають високу поживну цінність, включаючи велику кількість вітамінів і мінералів. Ці поживні речовини бувають різних видів і є надзвичайно важливими для вашого організму.

Відповідаючи за сотні функцій в організмі, вітаміни та мінерали зміцнюють кістки, загоюють рани та покращують імунну систему. Вони також перетворюють їжу на енергію та відновлюють пошкоджені клітини.

Антиоксиданти в суперпродуктах можуть допомогти вирішити багато проблем зі здоров'ям

Ще однією загальною характеристикою суперпродуктів є те, що вони містять антиоксиданти - молекули, які є в продуктах харчування. Вони корисні для нейтралізації вільних радикалів (побічних продуктів виробництва енергії) в організмі.

Вільні радикали шкідливі для організму і тісно пов'язані з хворобами серця, раком, артритом, інсультом. Тому суперпродукти вважаються ефективним засобом для запобігання проблемам зі здоров'ям.

Суперпродукти містять корисні жири, які сприяють здоров'ю серця

Суперпродукти іноді рекомендують для покращення здоров'я серця, оскільки деякі з них містять корисні для серця жири. Ці жири також необхідні для забезпечення організму енергією та підтримки росту клітин.

Інші функції корисних жирів включають захист органів, підтримання тепла в тілі, допомогу організму в засвоєнні поживних речовин і вироблення важливих гормонів.

Клітковина об'єднує всі суперпродукти разом

Усі суперпродукти мають одну спільну рису - це вміст клітковини. Ці продукти зазвичай є джерелом харчових волокон, які надзвичайно важливі для нашого організму.

Клітковина в першу чергу допомагає регулювати роботу травної системи, що включає підтримку здоров'я кишечника і вирішення проблем з травленням, таких як закрепи. Ця поживна речовина також допомагає знизити рівень холестерину, контролювати рівень цукру в крові та зменшити вагу.

Раніше OBOZ.UA пояснював, як позбутися зайвих кілограмів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Источник материала
Поделиться сюжетом