19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Сі Цзіньпін підтримав ідею Макрона про глобальне олімпійське перемир’я
Сі Цзіньпін підтримав ідею Макрона про глобальне олімпійське перемир’я

Сі Цзіньпін підтримав ідею Макрона про глобальне олімпійське перемир’я

Про це заявив сам французький лідер під час розмови з журналістами після зустрічі з Си 7 травня. Окрім цього Китай пообіцяв не постачати Росіїбудь-яке озброєння.

Результат зустрічі

Повідомляється, що Еммануель Макрон привітав готовність Сі Цзіньпіна "попросити всіх зацікавлених сторін про олімпійське перемир’я під час майбутніх ігор".

Ми разом віримо, що ця ініціатива може стати можливістю працювати над довгостроковим врегулюванням у повній повазі до міжнародного права,
– вказав Макрон.

Президент Франції також привітав те, що Китай зобов'язався не продавати Росії будь-яку зброю.

Своєю чергою лідер Піднебесної закликав не "очорняти" Китай в контексті українського питання. За словами Сі, Пекін відіграє "позитивну роль" у пошуку мирного вирішення війни.

Ми виступаємо проти використання української кризи для перекладання провини на інших, дискредитації третіх країн і розпалювання нової холодної війни,
– зазначив Сі Цзіньпін.

Варто також вказати, що під час відкриття тристоронньої зустрічі Макрон акцентував на тому, що майбутнє європейського континенту дуже чітко залежатиме від здатності продовжувати розвивати відносини з Китаєм у збалансований спосіб.

Візит Сі до Парижу

  • 5 травня Сі Цзіньпін вперше з 2019 року прибув у Францію з робочим візитом. Саме у цій країні глава Піднебесної розпочав своє європейське турне різними країнами.
  • Сі Цзіньпін приїхав до Франції з "трьома посланнями". Метою візиту є обговорення торговельних та дипломатичних відносин між двома країнами, а також і пошук шляхів вирішення війни в Україні. Очільник Китаю заявив, що розуміє, що стоїть на кону для європейців в "українській кризі", і відданий низці норм, які регулюють міжнародні відносини.
  • Ще до візиту китайського президента ЗМІ повідомляли, що під час розмови Макрон порушуватиме питання"олімпійського перемир'я". Згодом цю інформацію підтвердив і сам президент Франції. Він вказав, що докладе максимум зусиль для того, аби припинити вогонь в усіх воєнних конфліктах у світі – у тому числі й в Україні.
Теги по теме
Эммануэль Макрон
Источник материала
Поделиться сюжетом