19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд над Трампом: у Нью-Йорку свідчитиме порнозірка, яка отримала гроші за мовчання
Суд над Трампом: у Нью-Йорку свідчитиме порнозірка, яка отримала гроші за мовчання

Суд над Трампом: у Нью-Йорку свідчитиме порнозірка, яка отримала гроші за мовчання

Суд у Нью-Йорку над експрезидентом США Дональдом Трампом у кримінальній справі про виплату грошей порнозірці Стормі Деніелс має викликати її у вівторок як головного свідка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Адвокати Трампа тримають лінію захисту в таємниці, але в судових документах вони вказали, що планують підірвати довіру до колишнього адвоката Майкла Коена, котрий свідчив проти експрезидента, та Деніелс, виставивши їх брехунами, які керуються образами й меркантильними інтересами. 

Команда захисту висловила в суді заперечення проти показань Деніелс стосовно «деталей будь-яких сексуальних актів».

Суддя Хуан Мерчан запитав у захисту: «Ви маєте на увазі щось більше, ніж просто: «У нас був секс»?»

«Так, ваша честь», – відповів адвокат.

Суддя зазначив, що Деніелс може свідчити про сексуальні стосунки, але не вдаючись у деталі.

«Це нормально (займатися сексом). І нам не потрібно знати деталі», – пояснив він. 

Трамп, дізнавшись уранці, що порнозірка свідчитиме у вівторок, залишив допис у соціальній мережі Truth Social, який згодом був видалений.

«Мені тільки нещодавно повідомили, хто є сьогоднішнім свідком. Це безпрецедентно, в адвокатів не було часу на підготовку», – написав він.

Як повідомлялося, 22 квітня у Нью-Йорку на Мангеттені офіційно розпочався судовий кримінальний процес за участі 12 присяжних у справі про фінансові махінації Трампа при підкупі порнозірки за мовчання у 2016 році.

Підкуп порнозірки у сумі $130 тисяч був здійснений через структури Коена з коштів виборчої кампанії – без зазначення цього у податкових документах.

Компанія Трампа компенсувала Коену цю суму, позначивши її як судові витрати, та не розкрила їх у звітах про витрати на виборчу кампанію, що стало приводом для обвинувачень.

Прокурори мають довести, що Трамп фальсифікував ділову документацію з наміром вчинити або приховати інший злочин, хоча й не зобов'язані доводити, що обвинувачений вчинив його. Другий злочин, як вважається, може бути пов'язаний з порушенням виборчого чи податкового законодавства стосовно порядку відшкодування коштів Коену.

Фото: Drew Angerer/Getty Images

Теги по теме
Дональд Трамп Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом