19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Травневі у Європі": час планувати мандрівку
"Травневі у Європі": час планувати мандрівку

"Травневі у Європі": час планувати мандрівку

Останній місяць весни — чому б не зробити собі мінівідпустку, наповнену яскравими враженнями? От і ми не бачимо жодної причини собі відмовляти, а тому склали для вас підбірку нетипових маршрутів!

Плайя Бланка, Іспанія 

Райський куточок із білим піском та кришталевою водою. Протягом багатьох років пляж отримував різні нагороди за збереження навколишнього середовища.

Спочатку тут розміщувалося невелике рибальське селище. Але місцевість завжди відвідували іноземці, оскільки тут зведено порт для поромів. У порівнянні з іншими курортами Лансароте, Плайя Бланка — найтихіший і найспокійніший.

Тут можна займатися різними видами водного спорту, а саме: 

  • снорклінгом (плавання під поверхнею води з маскою та дихальною трубкою);
  • вейкбордингом (катання на короткій широкій дошці, під час якого людина тримається за вал і пересувається за катером);
  • дайвінгом (занурення під воду зі спеціальним спорядженням).

У Плайя Бланка знайдуться розваги для кожного. 

 Острів Крит, Греція 

Приваблює безліч туристів своїми пляжами, їжею та історією.

Спробуйте місцеву кухню:

  • критський сир;
  • смачні закуски з фети та зелені;
  • дакос.

Якщо хочеться зробити щось справді унікальне, вирушайте на дегустаційні тури. Тут можна насолодитися різномаїттям вин. Або запишіться на уроки традиційної кулінарії, де гостей навчають готувати національні страви.

У столиці, є можливість поринути в історію та культуру Греції, дізнатися більше про міфологію регіону.

Варто відвідати Кносський палац. Він розташований всього за 5 кілометрів  від Іракліона і є захоплюючою археологічною пам'яткою мінойської цивілізації.

Порада: їдьте до споруди рано вранці або ввечері, коли натовп трохи зникне.

Сондерсфут, Велика Британія 

Невеликий морський курорт між Тенбі та Амротом. Він набагато компактніший, ніж два попередні, але має власний шарм і характер. На південному кінці пляжу знаходиться жвава гавань.

Локація також відома на місцевому рівні завдяки благодійному запливу на Новий рік. Його спонсорує тутешній бізнесмен.

Взагалі колись тут розташувалося село, яке розрослося через розквіт гірничодобувної промисловості. Хоча від шахт нічого не залишилося, все ще є можливість відвідати стару вугільну контору. Вона знаходиться у центрі міста. До речі, трамвайні тунелі тут також збереглися. Вони  утворюють ділянку Пембрукширської прибережної стежки, що з'єднує Сондерсфут із сусідніми пляжами.

Острови Берленгаш, Португалія 

Архіпелаг часто руйнують потужні шторми, тому раніше тут постійно відбувалися  корабельні аварії. На Берленга Гранде у XVI столітті навіть побудували монастир для порятунку моряків, що зазнали катастрофи. Але незабаром його покинули через піратські набіги.

Найкращий спосіб дослідити найбільший острів —  прогулятися стежкою вздовж нього. Ви можете натрапити на фортецю Сан-Жуан-Баптиста-да-Фош. Це військова споруда, зведена для захисту португальського узбережжя від нападів морських розбійників з Іспанії та Франції.

Під час наполеонівських вторгнень вона слугувала базою для британців. Вид зі скелі над фортом — один з найкрасивіших у цій місцевості.

Або можете обрати прогулянку на човні, щоб відвідати різні печери, над якими попрацювала природа. З гавані в Берленга Гранде відправляються екскурсії на суднах зі скляним дном. Така подорож дозволяє вдосталь помилуватися гротами та розмаїттям морського життя.

Відпочивайте на травневі у Європі. Варіантів безліч. Вам залишилося тільки обрати напрямок та придбати квитки. Щасливої мандрівки!

Раніше OBOZ.UA розповідав про маловідомі острови. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом