19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Туреччина запроваджує рекордні штрафи за штучне завищення цін
Туреччина запроваджує рекордні штрафи за штучне завищення цін

Туреччина запроваджує рекордні штрафи за штучне завищення цін

Турецький парламент на тлі високої інфляції у країні обговорить цього тижня законопроєкт щодо заходів покарання за штучне завищення цін у країні. Про це пише Ekonomim. Журналісти уточнили, що штраф проти правопорушників може перевищити $31 тис.

«На тих, хто порушить положення про неприпустимість непомірного підвищення відпускної ціни товару чи послуги виробниками, постачальниками та роздрібними підприємствами, буде накладено адміністративний штраф у розмірі від 100 тисяч лір (понад $3 тис. за курсом) до 1 мільйона лір (понад $31 тис.) за кожне порушення», – зазначає видання.

Зокрема, на своєму засіданні, яке відбулося 2 травня, Рада з оцінки несправедливих цін Туреччини обговорила непомірне підвищення цін по всій країні. На порядок денний винесено питання підвищення цін на основні продукти харчування та товари першої необхідності на ринках, у автомобільній галузі, зростання цін на бетон і цемент.

Як зазначає видання, за рішенням Ради з оцінки несправедливих цін, загальний адміністративний штраф у розмірі 61,6 млн лір (приблизно $2 млн) був накладений на підприємства, які брали участь у надмірному підвищенні цін і незаконному збагаченні. 

Журналісти видання зазначають: підприємства, які створюють дефіцит на ринку, порушують ринкову рівновагу та вільну конкуренцію, а також заважають доступу споживачів до товарів, отримають штраф на суму від 1 до 12 мільйонів лір (близько $373 тис.) за кожне порушення.

Такі заходи можуть запровадити після заяви президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана. Очільник Туреччини раніше  пообіцяв «високу ціну» тим, хто штучно завищує ціни в країні.

Раніше стало відомо, щоінфляція у Туреччині розігналась до рекордних показників. Дорожчають комунальні та транспортні послуги, продукти харчування, одяг, взуття. 

Источник материала
Поделиться сюжетом