19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві судитимуть іноземця, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон
У Києві судитимуть іноземця, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон

У Києві судитимуть іноземця, який допомагав ухилянтам виїхати за кордон

Зловмисник, прикриваючись роботою в одному з підрозділів ДФТГ столиці, за 5 500 доларів США продавав призовникам підроблені тимчасові посвідчення військовозобов’язаного, який нібито непридатний до служби за станом здоров’я. Крім того ділок ще й виготовляв для клієнтів пакети документів для виїзду за кордон під виглядом волонтерів. За вчинене йому загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Нагадаємо, у листопаді минулого року, слідчі главку поліції Києва спільно з працівниками СБУ та за процесуального керівництва прокуратури викрили чоловіка, який під час воєнного стану надавав призовникам документи про визнання їх непридатними до військової служби, аби вони безперешкодно могли виїхати з України.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисник – громадянин однієї з країн близького зарубіжжя, 1971 року народження, який нелегально перебуває на території України, використовуючи підроблену посвідку на тимчасове проживання.

Відтак, прикриваючись роботою у добровольчому формуванні територіальної громади столиці, чоловік виготовляв та продавав «клієнтам» за 5 500 доларів США фейкове тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, який нібито непридатний до служби за станом здоров’я.

Разом з тим, порушник обіцяв ухилянтам у разі виникнення проблем із перетином держкордону, вплинути на працівника РТЦК та СП, який би підтвердив видачу документа.

Поліцейські також з’ясували, що правопорушник за 3000 доларів США також виготовляв замовникам пакет документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера.

Тоді фігуранта затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі ним виготовленого так званого «білого квитка» клієнту та отримання авансу у сумі 2 500 доларів США.

Слідчі оголосили чоловіку про підозру у скоєнні низки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, а саме, за ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369 -2, ч. 1 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт скеровано до суду. Підозрюваному загрожує до дев’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

 

Tweet
Источник материала
Поделиться сюжетом