19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Кремлі брязкають ядерною зброєю: експерт пояснив, чи справді є загроза удару
У Кремлі брязкають ядерною зброєю: експерт пояснив, чи справді є загроза удару

У Кремлі брязкають ядерною зброєю: експерт пояснив, чи справді є загроза удару

Меседжі Путіна, які він надсилає світу, схожі на політичну демонстрацію, яка схожа на помсту, що весь світ вирішив проігнорувати інавгурацію.

Ядерні навчання, які анонсувала Росія, схожі на політичну демонстрацію. І це може бути своєрідна помста, що весь світ вирішив проігнорувати інавгурацію Путіна.

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” розповів військовий експерт Defence Express Іван Киричевський.

"Я пропоную почати з деяких дивних моментів щодо того, як росіяни проводять навчання з відпрацювання застосування тактичної ядерної зброї. Нема даних, як би вони мали бути насправді, тобто нема якогось усталеного алгоритму зі сценарієм на випадок таких навчань. Штатно щодо застосування ядерної зброї, чи стратегічної, чи тактичної, відповідає спеціальне управління у системі генштабу, але у них цим чомусь займається міноборони РФ за дорученням їхнього диктатора Путіна”, - наголосив Іван Киричевський.

За його словами, меседжі Путіна, які він надсилає світу, схожі на політичну демонстрацію, яка схожа на помсту, що весь світ вирішив проігнорувати інавгурацію.

Водночас на практиці тактична та стратегічна ядерна зброя відрізняється засобами доставки залежно від її дальності та потужності.

"Якщо росіяни справді говорять лише про тактичну ядерну зброю, то скоріше за все йдеться про боєголовки до "іскандерів" на дальність 500 км і, можливо, про тактичні ядерні авіабомби. Але є нюанс, що можуть бути боєголовки до "іскандерів" середньої дальності, як крилатий "Іскандер-К", який скоріше є стратегічною ядерною зброєю. Також і ті ракети, які у них застосовуються під бомбардувальники, а це Х-22, Х-101, Х-55, але це теж вже стратегічна ядерна зброя. Тому наперед передбачити, до якої міри безумства вони можуть дійти зі своїм ядерним шантажем, складно”, - розповів Киричевський.

В той час приховано підготуватися навіть до імітації відпрацювання ядерної зброї росіяни не зможуть, навіть якщо їм спаде на думку прикрутити ядерну боєголовку до якихось з ракет, яка полетить на нашу територію.

Якщо росіяни й поставлять ядерну боєголовку, то ми її зможемо збити, і вона не спрацює так, як у РФ задумували.

"Щоб вкрутити ядерну боєголовку на "іскандер", то росіянам треба відкрутити від "іскандера" звичайну боєголовку, а щоб поставити ядерну боєголовку, потрібні спеціальні машини, які дуже помітні з космосу. Має бути спеціальний конвой. Навіть, якби вони й знайшли якийсь підземний ангар, то все одно буде помітно, що кудись росіяни привезли цілу колону машин зі спеціальними "будками". На супутнику це буде дуже чітко видно. Вони можуть імітувати, що ці машини під ядерні боєголовки щось возять, аби чисто полякати, але не підіймаючи самі ці боєголовки, тому що їх треба возити у спеціальному режимі, бо, наприклад, така боєголовка може вибухнути раніше часу, при чому на території РФ, і, звісно, проти цього ніхто не буде проти", - підкреслив військовий експерт.

Источник материала
Поделиться сюжетом