19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У магістратуру та аспірантуру цьогоріч очікується до 90 тисяч вступників - МОН
У магістратуру та аспірантуру цьогоріч очікується до 90 тисяч вступників - МОН

У магістратуру та аспірантуру цьогоріч очікується до 90 тисяч вступників - МОН

У Міністерстві освіти та науки розраховують, що на вступні іспити в магістратуру та аспірантуру цьогоріч зареєструється від 80 до 90 тисяч вступників.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав заступник міністра освіти та науки Михайло Вінницький, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо в районі 80-90 тисяч. Сьогодні - перший день реєстрації, реєстрація завершується 29 травня», - сказав Вінницький.

Як зазначив заступник міністра, станом на ранок 7 травня на єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) вже подано 386 заявок.

Він нагадав, ЄВІ складається з двох блоків: тест на загальні навчальні компетентності і тестна знання іноземної мови. Перша частина тесту налічує 30 завдань, друга - 27. Загалом іспит триватиме 1,5 години і є загальним іспитом для вступу в магістратуру.

Як зазначив Вінницький, відстрочка від мобілізації передбачена у тому випадку, якщо йдеться про продовження навчання, а не отримання другої вищої освіти.

«Якщо людина має бакалавра, вона може, вступивши на магістра, отримати відстрочку від мобілізації. Маючи магістра, вступивши в аспірантуру, може отримати відстрочку від мобілізації, пройшовши відповідні вступні випробування. А якщо йдеться про другу вишу освіту, то відстрочка від мобілізації не передбачається», - пояснив заступник міністра.

Як повідомляв Укрінформ, 7 травня розпочалася реєстрація для участі в ЄВІ та ЄФВВ, яка триватиме до 29 травня включно. Реєстрацію здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Для реєстрації вступник має надіслати на офіційну електронну адресу приймальної комісії або з використанням іншого визначеного закладом вищої освіти каналу зв’язку скановані копії реєстраційних документів.

Источник материала
Поделиться сюжетом