19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Росії засудили студентку з Африки за тверк навпроти Вічного вогню
У Росії засудили студентку з Африки за тверк навпроти Вічного вогню

У Росії засудили студентку з Африки за тверк навпроти Вічного вогню

Підозрювана заявила, що “не знала історії Росії” і не розуміла, що може образити своїми діями, але не визнала своєї вини.

Студентку з Африки засудили до умовного терміну за танець тверк поруч з Вічним вогнем в російському Ханти-Мансійську. Про це повідомляє видання ASTRA на своєму Telegram-каналі у вівторок, 7 травня.

“Суд визнав 24-річну дівчину з Африки Тіонге Зібу винною у оскверненні символу військової слави Росії (ч.4 ст.354,1 КК РФ). Вона дістала рік умовного терміну, а також заборону на рік викладати матеріали до інтернету”, – йдеться в повідомленні.

Причиною такого рішення суду став ролик дівчини, який вона виклала ще в 2022 році в Instagram. Екс-студентка Югорського державного університету використала рухи танцювального стилю тверк (мова про рухи стегнами та сідницями в сексуально провокаційній манері – ред.) на фоні Вічного вогню в Парку перемоги. Своє відео вона підписала словами: Shaking ass for the dead (“Трясу ср…кою для померлих”).

“Дівчину затримали, від неї вимагали вибачень на камеру – відповідне відео виклали представники Слідчого комітету. За словами Зіби, вона не знала історії Росії і не розуміла, що може образити своїми діями будь-кого, але провини не визнала”, – розповіли журналісти. 

Справу студентки передали до суду у квітні 2023 року. Проте її повернули до прокуратури, бо прокурор та слідчий переплутали місцями ім’я та прізвище підозрюваної.

Нагадаємо, депутати російської Держдуми планують розглянути проєкт закону, який передбачає підписання іноземцями, що в’їжджають до РФ, “угоди про лояльність”. 



Источник материала
Поделиться сюжетом